Ateliere de Origami pentru copii, la Biblioteca Judeteana “Gh. Asachi” din Iasi

0
69

Biblioteca Judeteană „Gh. Asachi” Iasi invită copiii cu vârsta cuprinsă între 7 si 12 ani să-si dezvolte îndemânarea si imaginatia în cadrul atelierelor de origami.

Atelierele se vor desfăsura în perioada 27 iulie – 14 august 2015 la Sectia de Împrumut pentru Copii, după cum urmează:

– 27 – 31 iulie, zilnic, începând cu ora 17.00;

– 3 – 7 august, miercurea și joia, începând cu ora 10.00;

– 10 – 14 august, lunea și marțea, începând cu ora 10.00.

Atelierele vor fi susținute de voluntarele bibliotecii, Ștefania Munteanu și Cristina Adam, care vor oferi copiilor o alternativă de petrecere a timpului liber, scopul fiind dezvoltarea imaginației, dar și a abilităților de comunicare și socializare, care vor conduce la modelarea comportamentului în relație cu ceilalți.

Pentru înscrieri și detalii suplimentare puteţi suna la telefon 0742625345 (Ştefania Munteanu) sau vă puteţi adresa direct la Secţia de Împrumut pentru Copii a Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi” Iaşi (Bd. Ştefan cel Mare, nr. 10, Galeriile Comerciale, mezanin).

Origami (din japoneză 折り紙 origami, hârtie pliată) constituie arta plierii hârtiei colorate în modele de creaturi vii, obiecte neînsuflețite sau forme decorative abstracte. În Japonia secolului al VI-lea hârtia era un material rar și prețios, astfel plierea hârtiei a fost practicată la început doar de către familiile nobiliare. În timpul perioadei Heian (794-1185) simboluri abstracte formate din plierea hârtiei au apărut în religia șinto, ca obiecte de venerație, și în eticheta vieții nobiliare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here