Elevii de 10 de la Bacalaureat și Evaluarea Națională vor fi premiați la Palatul Roznovanu

0
63

In aceasta dimineata, Primăria Municipiului Iași, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Iași,  premiază pe cei 25 de elevi din județul Iași care au obținut media 10 la examenul de Evaluare Națională și la examenul de Bacalaureat.

Festivitatea se va desfășura în Sala Mare a Palatului Roznovanu, la ora 11:00. Evenimentul va fi transmis în direct și va putea fi urmărit pe canalul YouTube al Primăriei Municipiului Iași, pe site-ul www.PrioritatePentruIasi.ro, precum și pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Iași.

Respectul pentru performanță, aprecierea excelenței în educație, preocuparea pentru pregătirea și reușitele elevilor noștri sunt valori și opțiuni irevocabile ale comunității ieșene, ale Inspectoratului Școlar, ale Primăriei Municipiului Iași. În ultimii ani s-a conturat o tradiție importantă și un ceremonial simbolic prin care absolvenții de nota 10 la examenele naționale au primit prețuirea noastră și premii pentru perseverență, pentru curiozitatea intelectuală, pentru deschiderea și receptivitatea dovedite în raport cu știința, arta, cultura explorate în anii de liceu sau în cei de gimnaziu. Festivitatea organizată de ISJ Iași, Primăria Iași și Consiliul Local Iași în Sala Mare a palatului Roznovanu are valoarea unei recunoașteri deschise a ipostazelor umane ce pot deveni modele pentru tineri, pentru cei care încă se află în timpul și spațiul școlii, pentru a înțelege că succesul nu este doar o problemă de destin, ci se află în datele ființei umane ca ipostază latentă ce poate fi descoperită și modelată”, a declarat prof. dr. Camelia Gavrilă, Inspector Școlar General.

La rândul său, Mihai Chirica, viceprimarul cu atribuții de primar, a subliniat faptul că elevii care au obținut nota maximă la examene reprezintă modele pentru comunitatea ieşeană. ”Rezultatele acestor copii reprezintă repere pentru întreaga comunitate ieșeană, indiferent de domeniul de activitate. Ei demonstrează că prin efort și abnegație reușești să te impui. Merită toată aprecierea din partea noastră și aceste rezultate îmi confirmă, încă o dată, că Iașul rămâne un pol al educației, un oraș al cunoașterii, la nivel național”, a afirmat Mihai Chirica.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here