Ateneul Iasi cauta sculptor! Memorialul Regal de la Iasi va fi completat de trei noi sculpturi ale unor personalităti simbol

0
36

În contextul împlinirii a 100 de ani de la inaugurare, ca un element de normalitate și echilibru pentru Orașul Regal Iași, Ateneul Național din Iași, instituție aflată sub Înaltul Patronaj al Casei Regale a României, propune confecționarea busturilor Reginei Elisabeta, Reginei Ana și Regelui Ferdinand, personalități – simbol ale istoriei poporului nostru, în vederea întregirii Memorialului Regal.

În acest sens, Ateneul Național din Iași anunță toți sculptorii ieșeni care ar dori să participe la realizarea acestui proiect, să trimită un CV și un portofoliu pe adresa de email office@ateneuiasi.ro, sau să le aducă personal la secretariatul instituției, până pe data de 5 octombrie 2020, inclusiv.

În prezent, în cadrul Memorialului Regal de la Iași pot fi admirate monumentele Regilor Carol I, Carol al II-lea, Mihai I, ale Reginei-mamă Elena, Reginei Maria și al lui Ion I. C. Brătianu, amplasate în foaierul Ateneului Național din Iași.

Aida POPAPOPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

65 − 58 =