Ateneul Național din Iași anunță premiera operei pentru copii „Poveștile Spiridușului artist”

0
138

Duminică, 19 noiembrie, ora 12 la Sala Unirii – Cinema Victoria va avea loc premiera operei pentru copii „Poveștile Spiridușului artist” în regia lui Victor Zaharia, muzica Diana Cotoman, libretul Carole Vujasinovic, în interpretarea Corului de Copii al Municipiului Iași acompaniați de artiști instrumentiști ai Operei Naționale Române Iași. Premiera operei a avut loc la data de 2 iunie 2014, la Paris.

Concepută într-un singur act, opera pentru copii „Poveștile Spiridușul artist” face o incursiune în lumea celor mici prin mijloace muzicale sugestive și accesibile pentru publicul tânăr, dar și pentru cel matur. Ceea ce este special la această lucrare este faptul că opera este nu numai destinată celor mici, ci este creată de către aceștia, personajele acțiunii scenice fiind aduse la viață de către copii de diferite vârste. Vorbim astfel de o lucrare reprezentată de către și pentru copii, cu un mesaj educativ. Micuții pot astfel aprecia bogăția acestui gen sincretic, precum și exigențele cerute pentru a crea un astfel de spectacol.

„Atragerea publicului tânăr către teatru este una din prioritățile noastre. Educarea acestuia în materie de gusturi culturale de la o vârstă fragedă îi transformă pe copii în spectatorii zilei de mâine. Ne bucurăm că le putem oferi un spectacol complet și îi așteptăm în număr cât mai mare”, a declarat Andrei Apreotesei, managerul Ateneul Național din Iași.

Aida POPA

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here