Ateneul Național din Iași deschide Stagiunea 2021-2022

0
65

Ateneul Național din Iași marchează debutul stagiunii 2021-2022, cu două reprezentații artistice deosebite.
Sfârșitul de săptămână aduce în atenția publicului meloman două evenimente muzicale inedite. Astfel, sâmbătă, 9 Octombrie 2021, de la ora 19:00, pe scena Ateneului vor urca Liviu Prunaru – concertmaestrul orchestrei Concertgebouw Amsterdam, care cântă pe vioara Stradivarius Pachoud și Gabriel Croitoru – solist concertist al Orchestrelor și Corurilor Radio, Filarmonicilor din Cluj-Napoca și Ploiești, care cântă pe vioara Guarneri del Gesu Catedrala (pusă la dispoziție de Muzeul Național „George Enescu”, în al cărui patrimoniu se află), acompaniați de pianistul Horia Mihail, în „Duelul Viorilor”, ediția a X-a.
Duminică, 10 octombrie, ora 1900, tot în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”, va concerta Alexandru Tomescu cu vioara Stradivarius, alături de Orchestra de Tineret a Iașului, dirijor Virgil Popa.
Cele două evenimente se înscriu în cadrul manifestărilor dedicate deschiderii noii stagiuni a Ateneului ieșean: „Deschiderea Stagiunii 2021-2021 aduce în atenția ieșenilor instrumentiști de talie mondială, alături de instrumente muzicale celebre. Este o șansă, atât pentru noi, ca organizatori, să dăm startul noii stagiuni cu muzicieni de talia celor invitați, cât și pentru publicul larg, de a asculta pagini muzicale celebre, interpretate cu mare rafinament până la cel mai mic detaliu.”, a declarat Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Național din Iași.
Cele două evenimente vor fi și transmise în direct, pe site-ul ateneuiasi.ro.
Biletele se pot achiziționa de la casieria Ateneului, sau de pe site-ul instituției.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here