Ateneul National din Iasi participa la Festivalul International de Teatru de la Malpede, Turcia

0
106

Ateneul Național din Iași a răspuns invitației organizatorilor Festivalului Internațional de Teatru de la Maltepe, Istanbul, de a participa la cea de-a V-a ediție cu spectacolul Prenumele după Le prenome de Matthieu Delaporte și Alexandre de la Patelliere, regia Radu Ghilaș.  Evenimentul se va desfășura miercuri, 11 octombrie, de la ora 21:30 la Centrul Cultural Türkan Saylan Maltepe, Turcia.

Ajuns la ce-a de-a V-a ediție, Festivalul se poziționează printre cele mai apreciate evenimente de gen din Turcia, având ca scop înlăturarea prejudecăților culturale și apropierea diferitelor culturi internaționale. 

Echipa Ateneului Național din Iași alături de Teatrul Național Marin Sorescu” Craiova, vor fi ambasadorii culturii române la ediția de anul acesta a Festivalului. De asemenea, trupa Teatrului Dramatic de Stat Ganja – Azerbaidjan, va susține o reprezentație a spectacolului „Regele moare” de Eugen Ionescu.

Pe lângă companii de teatru din Georgia, Portugalia și Turcia, în program regăsim workshop-uri, concerte și alte evenimente conexe menite să promoveze legăturile interculturale.

Suntem onorați că am fost selecționați să participăm la acest festival. Echipa noastră se află pentru prima data în Turcia și această invitație vine ca o încununare a muncii depuse de actori. Ne bucurăm că succesul de pe scena Ateneului a spectacolului „Prenumele” a făcut ca acesta să se joace în afara granițelor”, a declarat Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Național din Iași.

Prenumele de Matthieu Delaporte și Alexandre de la Patelliere; Regia – Radu Ghilaș; Décor – Olga Gonobolina și Cătălin Târziu; Costume – Alina Dincă Pușcașu; Aranjament muzical – Radu Ghilaș; Lumini și video proiecție – Cristi Bortoș; Asistenți regie – Erica Moldovan și Alexandra Paftală; Distribuție – Florin Gorgos, Erica Moldovan, Dumitru Florescu, Codrin Dănilă, Cezara Fantu, Alexandra Paftală, Mălina Balcan, Răzvan Grosu.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here