Primaria Iasi cumpara cu jumatate de milion de euro, de la un parc de dezmembrari din Salaj, 12 autobuze second hand pentru Zona Metropoliana

0
115

Primăria Municipiului Iași îmbogățește parcul auto al Companiei de Transport Public și consolidează astfel transportul în comun în Zona Metropolitană.

Primarul Mihai Chirica a semnat un contract pentru furnizarea a 12 autobuze rulate de 12 metri. Acestea vor fi livrate în cel mult 30 de zile de Mercator Transilvania SRL din județul Sălaj pentru o sumă de 1.843.632 lei fără TVA (2.193.922 lei cu TVA).

Potrivit caietului de sarcini, autobuzele de 12 metri sunt fabricate după anul 2008, au normă de poluare Euro 5, minim 25 de locuri pe scaune, aer condiționat, rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilități etc.

Achiziția face parte dintr-o licitație cu o prevedere totală de circa 4,6 milioane lei fără TVA (aproape 5,5 milioane lei cu TVA) prin care municipalitatea încearcă să cumpere în total 16 autobuze cu lungimea de 12 metri, 10 midibuze cu lungimea de 8 – 10 metri și 3 microbuze de 8 – 10 metri.

Dintre aceste mijloace de transport, Primăria va finaliza în perioada imediat următoare și procedura de achiziție pentru 3 din cele 10 midibuze și cele 3 microbuze.

Din acest an Compania de Transport Public Iași a fost desemnată să asigure curse regulate și în Zona Metropolitană, spre comune precum Aroneanu, Bârnova, Ciurea, Holboca, Miroslava, Popricani, Rediu, Tomeşti și Țuțora.

Achiziția mijloacelor de transport menționate are scopul de a consolida transportul public metropolitan și de a degreva presiunea asupra transportului public din Municipiul Iași.

Primăria Municipiului Iași organizează în această perioadă alte două licitații, pentru achiziția de mijloace de transport electrice noi, cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Astfel municipalitatea a primit două oferte la licitația pentru achiziția a 25 de autobuze electrice cu o lungime de 10 metri, a 25 de stații de încărcare rapidă și a opt stații de încărcare lentă. Acestea au fost depuse de două companii din Turcia, Anadolu și Bozankaya, firme care au mai livrat mijloace de transport în comun în orașul nostru. Proiectul are o valoare totală de 71.174.857,95 lei, adică în jur de 14,4 milioane de euro.

Tot prin intermediul PNRR Municipiul Iași a câștigat deja o finanțare de 210.888.468,00 lei, adică aproape 43 de milioane de euro, pentru 18 tramvaie noi cu lungimea de 22 de metri. Licitația pentru achiziționarea acestora a atras tot două oferte, depuse de compania PESA din Polonia și de Bozankaya din Turcia și care sunt în prezent în evaluare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here