ATENTIE! Escrocul Baltariu loveste din nou. S-a pensionat de la ISU, a deschis o noua agentie imobiliara si trage tepe la drumul mare

2
79

Narcis Baltariu, teparul care se ascundea in spatele agentiei Narcis Imobiliare a revenit pe piata! Fostul subofiter al Inspectoratului pentru Situatii de Urgente (ISU) Iasi  a deschis recent o noua agentie imobiliara –  StudentRent, prin intermediul careia continua activitatile infractionale. Victimele acestuia au relatat pentru AgoraPress cum escrocul ia banii pe chirie si comision, dupa care dispare cu ei fara sa mai predea imobilul. Mai mult, face contracte fictive pe acelasi apartament la mai multe persoane, dupa care amana pagubitii cu minciuni ca e bolnav si trebuie sa se opereze de urgenta in strainatate sau ca a ramas izolat in zone inundate.

Andrei Sever, unul dintre pagubitii StudentRent, a relatat cu lux de amanunte modul in care actioneaza escrocul Baltariu. Pe data de 30 mai, in urma cu mai bine de doua luni de zile, ieseanul nostru a fost atras de o oferta cu un apartament pe Copou si l-a contactat pe Baltariu, cu care a semnat in aceeasi zi un contract de inchiriere. Au mers la un sediu fictiv de pe strada Arcu, acolo unde au si semnat contractul.

Am facut contractul la sediul de pe Arcu. Dupa ce am vazut apartamentul, dupa ce l-am vizitat, a zis ca face schimbari in apartament, avea materiale de constructii in casa, o parte din ele, cat mai credibil. Urma sa  ma mut pe 20 iunie, pentru ca era vorba sa ii dau timp sa faca toate reparatiile alea. Ce insemna reparatii? El mi le-a spus, adica n-a venit nimic de la mine: varuit, pus un tavan fals intr-un dormitor, in living, ceva mobilier in bucatarie, schimbat la baie bazinul de wc – il avea acolo in tipla, nou, langa celalalt vechi, schimbat nu stiu ce draperii, inca mi le-a trecut cu mana lui pe asa-zisul contract. Si urma pe 20 sa preiau apartamentul. Pe 20 eu l-am sunat si initial nu mi-a raspuns ca ma suna el ceva mai tarziu ca „Domnule, am o problema cu centrala acolo si mai dureaza vreo 2 zile”.  „Dom’le, 2 zile, da’ hai te rog nu mai mult, cu centrala am inteles, nu ma lasi nici fara centrala, bun am inteles”.  Eu intre timp am mai trecut pe acolo prin zona aia pe la apartament, nu aveam nicio cheie, nimic. N-am vazut pe nimeni ca as fi vrut sa intreb, sa vad un proprietar, ca am intrebat „dar proprietarul unde e?”. Pentru ca acolo era vorba de o casa, iar casa aia, de fapt sunt doua corpuri, doua cladiri fara etaj. Si proprietarul statea intr-una dintre ele. Dar proprietarul, dupa spusele lui, era un prieten de-al lui care nu avea timp sa se ocupe, si el venea, daca venea o data pe luna in Iasi, chipurile, dupa spusele lui. Pe 23 sau cand a zis el ca gata, „domnule sa facem luni predarea apartamentului pentru ca gata, atuncea il predam”. Ok. Si mie mi-a convenit ca in weekend atuncea am fost plecat, Imi convine, luni mai bine. Ei, luni iarasi, ca este in spital, a plecat in strainatate pentru o operatie, pentru un consult si a fost oprit la operatie. Si mi-a trimis poze ticalosul cu piciorul rupt la spital. Eu, de buna credinta, i-am spus „Dom’le sa fii sanatos, sanatate, cand termini?” „Pai in 2-3 zile ma intorc in tara. Hai sa facem luni cum ar veni, lunea viitoare”. Duminica ii trimit un mesaj pe Whatsapp . „Maine, totul in regula, cand ne vedem?”. „Da, la ora 18 facem predarea apartamentului”. A doua zi, la ora 4 si jumatate dupa-amiaza, imi trimite un mesaj (asta se intampla alaltaieri) ca „Regret, dar trebuie sa reziliem contractul, ca eu am probleme de sanatate si nu ma mai pot ocupa”, a relatat Andrei Sever.

Intra in scena „asistentul surdo-mut”

Urmatoarele zile s-au scurs intr-o continua corespondenta prim mesaje, deoarece Baltariu nu mai raspundea la telefon.

Raspundea numai prin mesaje si mai turna cate o minciuna ca de fapt nu este el la telefon, ca il reprezinta la telefon un amic de-al lui, care este surdo-mut si care atat poate, sa scrie, nu poate sa vorbeasca. Deja mi-a picat fisa ca e o problema. M-am dus la apartamentul respectiv (in Copou)…Din cate am inteles, maica-sa lucreaza la Pneumo. Am strans niste informatii despre el, maica-sa lucreaza la Pneumo, frate-su lucreaza la Sectia de Politie nr. 4 daca nu ma insel, oricum undeva in Politie, taica-su ceva pe la surdo-muti, presedinte de asociatie, asa zice lumea, acuma nu stiu. Eu l-am amenintat scris cu lucrurile astea, nu cu bataia, nu cu nimica, ca sa nu intru eu la… Bine, eu stiam ca mai sunt niste pagubiti ca intre timp am mai aflat informatii, dar nu stiam, nu am luat legatura cu ei ca nu am avut acces la ei. Doar dupa ce l-am amenintat ca ma duc la Politie, iar el mi-a promis ca imi da banii in 3 zile, da de frica probabil, mi i-a dat ieri, la ora 1 mi i-a pus in cont. A fost 1600 de lei avans in cazul meu – 1000 de lei care chipurile era garantia si 600 de lei comisionul lui, ca el ia comision numai 60%, nu-i ca ceilalti”, a mai spus  Andrei Sever.

Minciuna are picioare …rupte

Reporterii AgoraPress s-au deplasat in cursul acestei zile la presupusul sediu al agentiei imobiliare StudentRent de pe strada Arcu, dar au gasit spatiul inchis.

Sediul din strada Arcu, ultimul loc in care Baltariu si-a ademenit clientii

„La sediul agentiei fantoma, de pe strada Arcu, nu le-au platit chiria proprietarilor si l-au dat afara. Acolo, in sediul de pe Arcu, proprietarii de drept, doamna de fapt, se ocupa cu rochii de mirese. De altfel, in sediu sunt si manechine cu rochii de mirese pe ele si asa mai departe”, ne-a spus Andrei Sever.

La numarul afisat pe pagina StudentRent nu a raspuns decat robotul. La fel si la numarul personal de telefon al lui Baltariu, insa, dupa 15 minute de la momentul la care l-am apelat, acesta a sunat inapoi.

Nu mai exista firma mea de imobiliare. Am probleme medicale si am inchis-o. Da, i-am dat banii inapoi domului Sever. Acum sunt in spital, cu picioarele rupte. I-am dat banii inapoi baiatului, fara probleme”, a spus Narcis Baltrariu.

Simtindu-se cu musca pe caciula, Baltariu a revenit cu un alt apel, pozand in victima perfecta a sortii. 

Mi-am pierdut telefonul cu toata baza de date. As fi foarte recunoscator, ca de la om la om, sa imi dati numarul de telefon, sa iau legatura cu el sa il pot lamuri ca totul e in regula. Am avut legaturi cu chestiile astea, dar am iesit de pe piata imobiliara. Am probleme de sanatate foarte grave. Sunt pensionat pe caz boala in urma unui accident si iau pensie pe caz de dizabilitate ca sa pot merge”, a spus Baltariu.

La putin timp dupa aceasta discutie, Baltariu l-a raportat la Facebook pe Adrian Sever pentru o postare in care a sintetizat experienta prin care a trecut, iar, in cateva clipe, aceasta postare a fost retrasa. Nu de aceeasi promptitudine si eficacitate au dat dovada pana acum institutiile statului, in ce priveste luarea unor masuri prin care Baltariu sa poata fi retras defintiv din aceasta activitate infractionala.

Radu SEICARU

2 COMMENTS

  1. Mai încerca să închirieze și pe Lăpușneanu un apartament. L-am “simțit” și nu i-am dat avansul. Același mod de operare descris mai sus…

  2. Nu-mi vine sa cred ca vecinul meu Narcis Baltariu este un escroc patentat ce pacaleste oameni onesti. Daca e adevarat ceea ce ziceti, de ce nu vorbiti direct cu dumnealui? Faceti-i o vizita. Locuieste vizavi de mine, tot la casa pe Strada Soarelui la numarul 10, Valea Lupului 707410 (cum porniti din rond Pacurari spre Rediu, inainte de Bizantiq) Iasi. Era sa uit, acum firma lui tepara nu se mai cheama Narcis Imobiliare ci se numeste IMOBILIARE RESIDENCE SRL.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 68 = 71