Atentie! Inselatorii in numele unei foste sefe a ISJ Iasi. Escrocii cer mii de euro pentru o ruda fantoma a Lilianei Romaniuc

0
68

Mai multi ieseni au primit in acest weekend, pe mailurile personale, un mesaj semnat de Liliana Romaniuc, presedinta Asociatiei Romane de Literatie, fosta sefa  a ISJ Iasi. Nici mai mult nici mai putin, destinatarii erau intrebati daca pot fi deranjati in legatura cu o problema. Cei care au dat curs acestui carlig au avut surpriza sa primeasca un mesaj ciudat semnat de niste sarlatani, in numele Lilianei Romaniuc. In mesajul de raspuns, trimis de pe mailul Lilianei Romaniuc, iesenii contactati erau intrebati de escrocii care s-au folosit de numele fostei sefe a ISJ Iasi, daca nu pot oferi un imprumut de cativa mii de dolari pentru o ruda internata intr-un spital din Turcia.

Mă bucur că ai răspuns înapoi meu mail. Am fost cu probleme de reţea cu telefonul meu, deoarece sunt în prezent în Turcia şi folosind un computer de spital pentru a vă scrie. Săptămâna trecută am primit un apel de urgenţă de la Spitalul Memorial Hikmet, Istanbul că vărul meu şi familia sa au avut un accident teribil în Kucukce, din păcate, soţia sa, care a fost de conducere la momentul a murit instantaneu. M-am grăbit aici să-l ajut pe el şi familia lui, dar din păcate, nu am acces direct pentru a face tranzacţii pe contul meu bancar de aici şi trebuie să se stabilească facturile de spital de el şi fiul său de trei ani, al cărui picior a fost rupt rapid.

Am fost sfătuit că singurul mod în care fiul său cu piciorul rupt poate supravieţui este să treacă printr-un transplant rapid de menisc. estimarea pentru chirurgia genunchiului este de $9.000, dar deja cheltuit aproximativ $6.800 de numerar faţă de tratamentul lor. Mă întrebam dacă aţi putea să-mi împrumute de urgenţă aproximativ $2.200 pentru a face aranjamentul necesar pentru operaţia să fie efectuate în curând. Ajutorul şi sprijinul dumneavoastră îi vor da şansa de a trăi din nou o viaţă normală. Cu siguranţă îţi voi plăti înapoi imediat ce mă voi întoarce. Lasă-mă să ştiu dacă puteţi fi de orice ajutor în curând.

Cu stimă, Prof. Liliana Romaniuc, Ph.D, President Asociația Română de Literație (Romanian Literacy Association)”.

Nostim este faptul ca acesti escroci sunt atat de prosti, incat s-au folosit de numele unei experte in literatie, folosind “google translate”, fapt ce a condus la pocirea grava a limbii romane.

Fosta sefa a ISJ Iasi, a negat ca ar avea vreo legatura cu vreun astfel de apel.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here