Proiectie de gala în prezența echipei filmului “Câteva conversații despre o fată foarte înaltă”, la Cinema Ateneu

0
60

Proiecția de Gală a filmului Câteva conversații despre o fată foarte înaltă va avea loc miercuri, 27 iunie, la ora 20.00, la Cinema Ateneu. După vizionarea peliculei, actrița din rolul principal, Silvana Mihai, va răspunde întrebărilor publicului.

Lungmetrajul prezintă povestea a două fete care ajung să se cunoască grație unei foste iubite a amândurora. Devin tot mai apropiate, dar prăpastia dintre ele se lărgeşte pe măsură ce una vrea răspunsuri, iar cealaltă refuză să se expună. Cum lupţi cu o teamă pe care nici măcar nu o poţi descrie în cuvinte?

Filmul, filmat în doar opt zile, este un lungmetraj complet independent, despre care regizorul Bogdan Theodor Olteanu spune că este „o incursiune sumară în lumea queer, dar și o privire asupra unei generații puțin reprezentate în filmul românesc

Să faci un film lung independent este un exercițiu de colaj. Bugetul total a fost de câteva mii de euro, așa că producția nu a însemnat să gestionăm bani ci să punem laolaltă lucruri pe care le puteam obține gratis.”, adaugă regizorul filmului, care împreună cu Gabi Suciu a asigurat și producția filmului.

Câteva conversații despre o fată foarte înaltă este un film al debuturilor. Regizorul Bogdan Theodor Olteanu a realizat scurtmetrajele Duminică dimineața (2014), Lampioane chinezești (2015) și Dumneavoastră, tu (2015), dar și piesa de teatru Cea mai călduroasă zi din an (2017).

Rolurile principale din film sunt interpretate de actrițele Silvania Mihai și Florentina Năstase, amândouă debutante în lungmetraj. Silvana Mihai este actriță la Teatrul Mic și Teatru Național din București, iar în 2014 a intrat în lumea filmului odată cu selecția în programul 10 pentru film, din cadrul TIFF. Florentina Năstase este actriță la teatrul Toma Caragiu din Ploiești, colaborează cu mai multe teatre din București și este unul dintre organizatorii programului Cultură-n Șură.

Întreg scenariul este semnat de Bogdan Theodor Olteanu, împreună cu Ana Ivan și Denisa Niță. Directorul de imagine Mihai Marius Apopei este și el la primul lung-metraj, la fel și scenografa Alexandra Panaite sau designerul de sunet Mihnea Bogos.

Filmul va avea premiera pe marile ecrane pe 22 iunie, distribuit de Transilvania Film.

„Câteva conversații despre o fată foarte înaltă” – Several conversations about a very tall girl

Regia: Bogdan Theodor Olteanu

Cu: Silvana Mihai, Florentina Nastase

Gen: dramă, romantic, dragoste

Durata: 70 de minute

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=WW2WhTzmHoI

Biletele sunt puse în vânzare la prețul unic de 15 lei și vor putea fi achiziționate on-line de pe site-ul  www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului din Iași, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 64 = 71