Au început lucrările pentru modernizarea drumului spre Bârnova

0
66

Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor Iaşi din subordinea Consiliului Județean a emis ordinul de începere a lucrărilor de modernizare și reabilitare la drumul județean 247 A Bârnova, de la km 2+418 la km 7+893, adică până la limita cu DN 24 Iași-Vaslui.
Proiectul presupune refacerea a 5,5 kilometri de drum, amenajarea trotuarelor pe o suprafaţă de 7000 de metri pătraţi și construirea a 3000 de metri de şanţuri betonate și rigole.
Sistemul rutier va fi refăcut complet, terenul va fi stabilizat, va fi turnat un strat de 15 cm de balast, un strat de 15 cm de piatră spartă, un strat de binder și unul de uzură. Lățimea părții carosabile este de 6 metri.
Firma care a câştigat licitaţia, S.C. VIAROM CONSTRUCT, a început deja organizarea șantierului, urmând ca în cel mult 9 luni să termine lucrarea contra sumei de 8,5 milioane de lei.

Modernizarea acestui drum este una dintre prioritățile instituției pe care o reprezint. Chiar dacă în cursul anului trecut unii consilieri județeni din opoziție au pus piedici proiectului, am depășit toate obstacolele iar anul acesta am început lucrările. Comuna Bârnova este într-o continuă dezvoltare, având o populaţie de peste 5700 de persoane, beneficiari direcţi ai acestei investiţii. În plus, odată cu finalizarea acestor lucrări vom facilita și accesul turiştilor către unul dintre cele mai importante și vizitate monumente istorice din judeţul nostru, Mănăstirea Bârnova. Ne dorim ca în cel mai scurt timp, întreg județul să devină un șantier în ceea ce privește modernizarea și reabilitarea rețelei de drumuri”, a precizat Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Reamintim că în urmă cu două săptămâni aceeași firmă a început lucrările de modernizare la drumul județean 248 F Budești –Hadâmbu. Aici asfaltul a fost decopertat pe toată lungimea drumului supus reparației, iar acum se lucrează la stabilizarea terenului.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here