Consilierul judetean Mircea Manolache, exclus din PMP de 3 luni. Pemepistii si liberalii cer excluderea batausului din ATOP

0
50

Afaceristul Mircea Manolache, acuzat că a agresat o femeie în service-ul său, la sfârșitul săptămânii trecute, a fost exclus din PMP încă din luna mai, anunță conducerea locală a partidului.

Prin prisma informaţiilor apărute în spaţiul public şi din dorinţa de a elimina orice posibilă confuzie, informăm membrii Partidului Mişcarea Populară (PMP) Iaşi că:

Mircea Manolache a fost exclus din PMP Iaşi ȋncă din luna mai a anului curent, decizie validată de Consiliul Executiv Naţional (CEN) al PMP în data de 10.05.2017

Organizaţia PMP Iaşi a adus la cunoştinţa Instituţiei Prefectului Județului Iaşi decizia de excludere din calitatea de membru a PMP Iaşi şi a solicitat instituţiei abilitate să demareze procedurile prevăzute de legislaţia în vigoare. Adresa a fost însoţită de Hotărârea nr. 11/10.05.2017 a CEN precum şi de adeziunea depusă de dl. Manolache în data de 24.10.2016. În momentul în care fuziunea dintre PMP şi UNPR se va finaliza iar instanţa se va pronunţa pentru această fuziune, PMP Iaşi îşi va menţine, fără echivoc, punctul de vedere referitor la excluderea acestuia din partid. Totodată, în lumina evenimentelor prezentate de mass-media locală şi națională, considerăm că domnul Mircea Manolache nu mai poate face parte din comisia ATOP, nici ca preşedinte, nici ca membru”, se arată în comunicatul de presă al PMP Iași.

O pozitie similara au adoptat si consilierii liberali. Supus acestor presiuni din partea Consiliului, presedintele CJ Iasi, Maricel Popa, a emis urmatorul comunicat:

“Urmare a comunicatului de presă al dlui Romeo Vatră, liderul de grup al consilierilor județeni PNL Iași, prin care solicită luarea măsurilor urgente de către Președintele Consiliului Județean cu privire la președintele Autorității Teritoriale de Ordine Publică Iași (ATOP), dl Mircea Manolache, vă comunicăm următoarele:
-Prin Hotărârea CJ 206/2017 dl Mircea Manolache a fost ales ca membru al ATOP de către plenul Consiliului Județean în data de 17 mai, la propunerea dlui consilier Iulian Tărăboanță (UNPR). Prin votul secret al consilierilor județeni, domnia sa a fost desemnat să facă parte din această autoritate, alături de alți 5 colegi, conform Legii 218/2002, privind organizarea și funcționarea Poliției Române și HG 787/2002, privind aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare a Autorității Teritoriale de Ordine Publică.
– Conform Legii 215/2001 Legea Administației Publice Locale, înlocuirea unui membru ATOP nu intră în atribuțiile Președintelui Consiliului Județean .
Inițiativa pentru demiterea din cadrul ATOP a dlui consilier Mircea Manolache poate aparține consilierilor județeni, în baza unui proiect de hotărâre de CJ semnat și asumat de două treimi din numărul acestora și votat în plen cu o majoritate simplă a celor prezenți”, este pozitia presedintelui CJ Iasi.

Consilierul judeţean Mircea Manolache, patron al firmei de taxi Parma, este acuzat de o femeie că a bătut-o cu pumnii în cap. Incidentul ar fi avut loc vineri la amiază, chiar la service-ul auto patronat de politician.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 − 11 =