Autobuze electrice de 10 metri, pe strazile din Iasi

0
82

Transportul public din Municipiul Iași este tot mai aproape de modernizare. Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a deschis luni, 23 septembrie, ofertele depuse la licitația de livrare de autobuze electrice pentru patru unități administrativ-teritoriale din țară, printre acestea numărându-se și Municipiul Iași. Concret, licitația a vizat achiziția a 70 de autobuze electrice cu lungimea de 10 metri pentru Municipiul Iaşi (24 de autobuze, șapte stații de încărcare rapidă și 24 de stații de încărcare lentă – 54,5 milioane lei), Județul Neamţ (21 autobuze – 48,1 milioane lei), Municipiul Târgu Mureş (15 autobuze – 34,4 milioane lei) şi Municipiul Tulcea (10 autobuze – 22,8 milioane lei). Valoarea totală a achiziţiei se ridică la circa 160.000.000 lei.

„Au fost depuse oferte. Sunt două firme sau asocieri, una din Turcia și una din China, deci avem și de unde alege. La Iași vor ajunge 24 de autobuze, cu o lungime de 10 metri, cu o valoare a contractului de circa 55 milioane lei. Speranța noastră este să vedem cât mai repede finalizate aceste proceduri și să le vedem cât mai rapid pe străzile din Municipiul Iași”, a anunțat primarul Mihai Chirica marți, 24 septembrie, într-o conferință de presă.

Companiile interesate de această licitație sunt Bozankaya Otomotiv MAK. IML. ITH. VE IHR. A. Ș. din Turcia și asocierea Golden Dragon Bus – Xiamen Golden Dragon Bus CO LTD din China.

Cele 24 de autobuze electrice de 10 metri vor fi folosite în transportul public din Iași astfel: 14 pe ruta 42 (Copou – CUG) și 10 pe traseul 52 (Piaţa Alexandru cel Bun – Pasaj Octav Băncilă – Copou).

Licitația organizată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice se bazează pe obținerea fondurilor europene prin Programul Operațional Regional – Axa 4.1.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here