Autoliv va deschide in cladirile de birouri din ansamblul Palas un centru de inginerie

0
66

Compania IULIUS a încheiat un parteneriat cu Autoliv, lider mondial în producția de sisteme de siguranță auto, prin care subsidiara din România a producătorului suedez va deschide, în ansamblul mixt Palas Iaşi, un centru de inginerie. Acesta va fi situat în United Business Center (UBC), clădirile de birouri clasa A ale ansamblului Palas, din centrul Iaşului.

Parteneriatul dintre cele două companii continuă la Iaşi după cel de la Timişoara, acolo unde, la începutul acestui an, echipa locală a Autoliv s-a relocat în prima dintre cele şapte clădiri de birouri prevăzute în proiectul mixt Openville, dezvoltat de IULIUS. „Venim în Iași pentru a le oferi inginerilor job-uri care să le exploateze potențialul la maximum. Vrem să îi implicăm în proiecte de nivel global, de mare impact, astfel încât, așa cum facem și la Timișoara, să dezvoltăm aici tehnologie de cel mai înalt nivel. Vom continua la Iași parteneriatul pe care îl avem cu grupul IULIUS în Timișoara, acolo unde Autoliv este prezent în clădirea UBC 2. În acest context, alegerea UBC Palas Iaşi drept gazdă a birourilor noastre a fost una firească”, a declarat Ionel Fierbințeanu, Country Manager Autoliv România.

Centrul din Palas Iași va deveni funcţional din a doua jumătate a lunii iunie, unde, după perioada de învățare sprijinită de colegii din Timișoara, echipa Autoliv va dezvolta proiecte proprii, în mod autonom, acoperind local cât mai multe activități. Inginerii vor dezvolta cu precădere software pentru produse Active Safety de ultimă generație, dar și pentru sisteme Passive Safety. În următorii doi-trei ani, Autoliv România intenţionează să crească la Iaşi până la peste 200 de angajați, procesul de recrutare orientându-se, cu predilecție, spre ingineri specializaţi în dezvoltarea și testarea sistemelor de siguranță auto.

Despre United Business Center

 IULIUS, cel mai mare dezvoltator şi operator de proiecte mixte din România, se află şi în topul investitorilor în spaţii office clasa A din ţara noastră. La nivel naţional, compania a dezvoltat brandul „United Business Center”, care include o suprafață totală de peste 106.000 mp în operare, în nouă clădiri, la Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara.

UBC Palas Iași include șase clădiri, cu o suprafață închiriabilă totală de peste 70.000 mp. În acest pol regional de business își desfășoară activitatea peste 50 de companii, cu aproximativ 6.000 de angajați. La Cluj-Napoca, IULIUS deţine în proximitatea Iulius Mall două clădiri de birouri, cu o suprafaţă totală de 18.000 mp.

Brandul UBC este implementat în prezent și la Timișoara, prin ansamblul Openville, cel de-al doilea proiect de tip mixt din portofoliul IULIUS. Aici, compania are în dezvoltare o suprafaţă totală de birouri de aproximativ 130.000 mp (7 clădiri), în ceea ce va deveni principalul centru de business din vestul ţării. Primul imobil office din ansamblul Openville (18.000 mp) a fost inaugurat în luna ianuarie şi este închiriat integral de companii din IT şi automotive. În această vară, va fi dată în folosință și cea de-a doua clădire, de 13.000 mp. Totodată, în curând vor începe lucrările de construcţie la trei noi clădiri de birouri integrate în ansamblul mixt din Timișoara, cu o suprafaţă totală de 73.000 mp, care vor fi livrate pe piaţă într-un termen cuprins între 12 şi 18 luni.

Despre Autoliv

Autoliv deține în prezent fabrici în Brașov, Lugoj, Sfântu Gheorghe, Reșița și Onești, dar și centre de inginerie şi dezvoltare în Brașov și Timișoara. Compania s-a aflat, în 2015, pe locul opt în topul celor mai mari exportatori din economie, în urcare de pe poziţia a 11-a în anul anterior, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS). Astăzi, aceasta numără aproape 11.000 de angajați în România

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here