Sarbatoarea a zece ani de la legalizarea ocupatiei de organizator de spectacole

0
72

În perioada 1-4 iunie 2017, la Palatul Culturii din Iași, s-a desfăsurat Festivalul Internațional Kasta Morrely Fashion Week, ediția a IV-a.

Kasta Morrely Fashion Week a aniversat 10 ani de la legalizarea ocupației Organizator Spectacole, obiectiv realizat în cadrul proiectului de cercetare cu același nume. Prin legalizarea acestui Standard Ocupațional cercetătorii Kasta Morrely au contribuit concret la recunoașterea activității unor oameni de creație artistică după o viață de muncă.

În prima zi a festivalului Kasta Morrely Fashion Week au fost prezenți invitați de marcă locali și internaționali, dintre care primarul Mihai Chirica, Gerd Bommer Consilierul Comercial al Ambasadei Austriei în Romania sau Ion Coșer Consulul Rep. Moldova în România.

Spectacolul s-a desfășurat în Sala Voievozilor a Palatului Culturii Iași și a fost apreciat ca o seară memorabilă pentru publicul prezent în sală. La finalul primei seri de festival, Gerd Bommer a povestit că a fost și la New York Fashion Week, Milano Fashion Week, Berlin Fashion Week, apreciind ca superioară manifestarea Kasta Morrely Fashion Week de la Palatul Culturii Iași, prin atmosferă, organizare și calitatea prezentărilor de modă.

Acest eveniment exclusivist, Kasta Morrely Fashion Week, a debutat cu lansarea colecției designerului internațional STOYAN RADICHEV din BULGARIA, invitat special de la Sofia Fashion Week. Designerul a prezentat ultima sa colecție de rochii de mireasă intitulată “Desire”.

Cu studii de specialitate în design vestimentar, styling şi pictură, designerul ANA MARIA CORNEA și-a lansat cea mai recentă colecție a sa. Ani de zile Ana Maria s-a făcut remarcată ca unul dintre cei mai competitivi stilişti români, activând în paralel cu mult succes și pe scena designului vestimentar.

Prezență constantă la Sofia Fashion Week, designerul MARIYANA PAPALICHEVA din BULGARIA a încântat publicul spectator într-un moment de Teatru de Modă cu o colecție de costume de ceremonie pentru bărbați.

Organizatorii au pregătit pentru sponsorul oficial colecția BETTY ICE by KASTA MORRELY. Această colecție asortată cu gama luxury de înghețată BETTY BLUE, a fost realizată manual din materiale scumpe, accesorizate cu pietre prețioase și broderii lucrate în fir de aur și argint.

Pentru a bucura ochii, inima şi sufletul spectatorilor, Programul de Leadership KASTA MORRELY KIDS, a prezentat în cinstea Zilei Internaţionale a Copilului, momentul de Teatru de Modă® “Royal Children”.

Momentele serii au continuat cu atelierul de creaţii vestimentare ZENNA care și-a lansat noua colecție de vară. Ținutele s-au caracterizat prin calitate, eleganţă și bun gust.

Eco-designerul SIMONE PERRICONE din ITALIA a prezentat în premieră cea mai recentă colecție a sa. Simone Perricone este cunoscut pentru numeroasele premii și recunoașteri în industria modei din Italia.

Având o formație deopotrivă științifică și artistică, binecunoscutul designer CRISTIANA MARIA PURDESCU a prezentat colecția pentru copii “Princess”, inspirată din moda anilor 1850.

La finalul primei seri, designerul român care a cucerit Spania și podiumurile internaționale de modă, TINA OLARI, a lansat cea mai recentă colecție a sa, compusă din rochii haute-couture. Tina Olari este recunoscută la nivel mondial ca Designer Oficial Miss World 2015. Colecțiile sale de lux sunt foarte apreciate în marile capitale ale modei precum Dubai, Milano, Barcelona sau Madrid.

Prima seară a festivalului Kasta Morrely Fashion Week s-a încheiat cu un cocktail organizat în cadrul feeric al Palatului Culturii din Iași. Pentru serile ce vor urma organizatorii au ales cu aceeași atenție, pentru publicul avizat din sală, noi colecții realizate de designeri de top români și internaționali.

Organizator: Asociația Kasta Morrely

Co-organizator: Primăria Municipiului Iași

Partener principal: BETTY ICE

Mașina oficială: BMW Apan Motors

Partener media: Agora Press

Sponsori: Stra-Rom, Giorgio Graesan by Decor Line, Aqua Carpatica, Mobexpert, Kolos Group, Casa de vinuri Cotnari.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here