Automotorul produs la Pașcani a primit certificarea CF, după zeci de mii de probe

0
93

După peste 95.000 de probe pentru toate echipamentele cu care este dotat și pentru serviciile de trafic, automotorul produs la Pașcani a primit certificarea CF, ultima și cea mai importantă în domeniul feroviar.
Trenul poate atinge o viteză maximă de circulaţie de 120 km/oră și are o capacitate totală de 164 de pasageri pe scaune la clasa 1 (22) și clasa a 2-a (142), potrivit cfir.ro
Automotorul produs la Pașcani are o capacitate de 164 de pasageri și dotări moderne
Proiectul trenului de la Pașcani a început în perioada 2011 – 2012, când s-a decis construirea unui DMU (Diesel Multiple Unit), iar materialele au început să sosească doi ani mai târziu pentru construirea acestui prototip. O mare parte dintre componente au venit de la companii cunoscute din Europa, iar designul exterior și cel al cabinei au fost realizate la Pașcani.
Automotorul diesel este produs de Electroputere VFU Pașcani, este destinat transportului pe distanțe medii cu viteză maximă de 120 km/oră și este alcătuit din trei vagoane (vagon motor + vagon remorcă+ vagon motor). Pot călători în total 164 de pasageri (142 la clasa a 2-a și 22 la clasa 1), iar trenul are 60 de metri lungime.
Dotările includ toalete ecologice, inclusiv unități special amenajate și echipate pentru persoanele cu dizabilități locomotorii sau mobilitate redusă, sisteme de aer condiționat, Wi-Fi și prize de alimentare, sisteme vizuale de informare a călătorilor, prin ecrane care indică destinația, următoarea oprire, timpii de întârziere sau alte informații relevante.
Aceste tipuri de garnituri sunt considerate ale viitorului din mai multe motive. Sunt trenuri cu un consum relativ redus și au capacitate de transport medie. Exact ceea ce se caută în mai toată Europa feroviară, unde se pune accent pe trasee scurte și medii, unde este nevoie de trenuri cât mai dese, însă nu neapărat de capacitate mare.
Producția de serie va începe odată cu semnarea unui contract de vânzare. La aceasta dată, ca perspectivă, se are în vedere piața României, flota de vehicule feroviare fiind în stare critică și se au în vedere achiziții prin fonduri europene. (M.G.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here