Autorizatie in regim de urgenta pentru demolarea partiala a blocului distrus in explozie. Circulatia pietonala interzisa in zona

0
58

În urma exploziei produse luni, 1 august 2016, în jurul orei 20.20, în subsolul blocului de locuinţe C2, situat în str. Theodor Văscăuţeanu nr. 8, soldate cu decesul a două persoane şi rănirea altor unsprezece, Primăria Municipiului Iaşi a luat o serie de măsuri urgente menite a-i proteja pe locatarii sinistraţi.
Astfel, imediat după producerea accidentului, li s-a oferit acestora posibilitatea cazării în cadrul căminului liceului I.C. Ştefănescu. Deocamdată, nici unul dintre locatarii clădirii nu a solicitat mutarea în căminul respectiv, rămânând peste noapte la aparţinători.
De asemenea, în cursul zilei de marţi, 2 august 2016, locatarilor din blocul C2 li s-a oferit sprijin constând în pachete cu alimente.
În urma unei anchete sociale efectuate în regim de urgenţă, municipalitea ieşeană va aloca suma de 3.000 de lei fiecărei familii din blocul afectat de deflagraţie.
După efectuarea controlului şi prelevarea probelor specifice de către serviciul criminalistic, forţele de intervenţie din cadrul I.S.U.J Iaşi şi ale serviciilor de intervenţie din cadrul Primăriei Municipiului Iaşi vor începe aplicarea de siguranţă minimale pentru protecţia structurii de rezistenţă a imobilului şi prevenirea unui eventual colaps structural, precum şi dezafectarea elementelor nestructurale instabile cu risc maxim de prăbuşire.
În urma notei de constatare încheiate astăzi, 2 august 2016, de către Inspectoratul de Stat în Construcţii, Inspectoratul Regional în Construcţii Nord – Est şi Inspectoratul Judeţean în Construcţii Iaşi, Primăria Municipiului Iaşi va proceda de urgenţă la semnalizarea vizibilă pe timp de zi şi de noapte şi interzicerea circulaţiei pietonale în zona perimetrală a clădirii şi va emite Autorizaţia de construire în regim de urgenţă pentru efectuarea lucrărilor de sprijiniri, demolări parţiale, consolidări.
Primăria Municipiului Iaşi, prin instituţiile din subordine, va oferi în continuare întreg sprijinul necesar persoanelor afectate de tragedia de luni seara, aplicând toate măsurile solicitate de către organismele specializate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 3 = 3