Averea sefei ONRC Iasi, studiu de caz pentru ANI. In fata cui da socoteala aceasta Cruella de Vil a bugetului public?

0
100

Anul trecut, Gina Manuela Şindilă, directorul filialei judeţene a Oficiului Naţional pentru Registrul Comerţului a contractat un credit de circa 14.500 euro. La rândul ei a dat cu împrumut 11.000 de euro unei persoane fizice, căruia refuză să îi dezvălui numele, sustin jurnalistii de la Ziarul de Iasi.

Gina Manuela Şindilă, directorul filialei judeţene a Oficiului Naţional pentru Registrul Comerţului (ONRC), a contractat în 2015 de la Raiffeisen Bank un credit de 65.900 lei, scadent în cursul acestui an. Datoria către Raiffeisen Bank reprezintă aproximativ 77% din venitul anual salarial încasat de Şindilă ca director la Registrul Comerţului în 2015. Potrivit declaraţiei de avere, Gina Şindilă a realizat în 2015 venituri salariale totale de 85.183 lei. Pe de altă parte, Şindilă susţine că a acordat împrumuturi în nume personal, în cuantum de 11.000 euro, unei persoane fizice, fără însă a indica numele acesteia.

Cum este obisnuita, aceasta aroganta nu a răspuns ieri apelurilor jurnaliştilor pentru a oferi detalii despre aceste date. Anul trecut, împreună cu soţul ei, şefa ONRC a cumpărat un teren de 1.200 de metri pătraţi în intravilanul comunei Miroslava. Ernst-Peter Sindilă este angajat la Conest SA, iar în declaraţia de avere a şefei ONRC Iaşi figurează în dreptul său, la salariu, „conform fişei fiscale”. Cei doi soţi mai deţin un teren de 1.900 de metri pătraţi în oraşul Dolhasca, dobândit în anul 1994. În municipiul Iaşi, familia Şindilă susţine că deţine un apartament cu suprafaţa de 82 de metri pătraţi, cumpărat în anul 2003. Directorul ONRC Iaşi a declarat în cea mai recentă declaraţie de avere că deţine trei autoturisme: o maşină marca Renault Laguna fabricat în anul 2003, un Opel Frontera din 1994, respectiv un Volkswagen Golf fabricat în 2008. În „parcul auto” al familiei Şindilă mai figurează o autoutilitară marca Mitsubishi L200 din anul 2006. La capitolul bijuterii, în perioada 1990-2014, Gina Şindilă a intrat în posesia de bunuri estimate la valoarea de 8.500 de euro. Aceasta nu deţine conturi şi depozite bancare, sau forme echivalente de economisire şi investire, a căror valuare însumată să depăşească 5.000 de euro.

Gina Sindila este arhicunoscuta pentru flitul pe care il da oricarui control si oricarui demers jurnalistic. In ciuda anarhiei care domneste in institutia pe care o conduce/mulge, aceasta continua sa fie mentinuta pe functie de 20 de ani incoace.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here