Veolia Energie Iasi extinde sistemul centralizat de termoficare in cartierul Copou

0
63

Sistemul centralizat de termoficare din Municipiul Iasi se extinde in cartierul Copou prin racordarea Scolii Postliceale Sanitare de Stat „Grigore Ghica Voda”.

Economiile de costuri, calitatea si continuitatea in furnizarea apei calde si a caldurii, siguranta in functionare: acestea sunt principalele argumente pentru care conducerea institutiei a hotarat sa renunte la incalzirea individuala pe gaze naturale si sa treaca la sistemul centralizat.

Cladirea va fi racordata direct la magistrala 2 de termoficare si va folosi un modul termic individual, complet automatizat, ai carui parametri vor fi monitorizati non-stop in Dispeceratul Veolia. Modulul termic va asigura clientului independenta 100% in ceea ce priveste pornirea si oprirea incalzirii, dar si eficienta energetica si optimizarea consumului in functie de necesitati. Astfel, randamentul de producere a energiei termice creste cu 16% fata de sursa actuala, iar economiile de costuri fata de solutia pe gaze naturale ajung la 29% din factura anuala, adica aproape 26 000 lei cu TVA pe an, suma pe care institutia o poate folosi pentru diverse lucrari de imbunatatire a conditiilor de studiu puse la dispozitia cursantilor.

Cladirea va consuma 260 gigacalorii/an, adica echivalentul a 2 blocuri cu cate 4 etaje.

Veolia Energie Iasi va continua campania de dezvoltare a sistemului centralizat de termoficare in cartierul Copou prin noi racordari in perioada urmatoare, stiind ca doua din obiectivele acestei actiuni sunt protectia mediului inconjurator si imbunatatirea calitatii aerului in aceasta zona verde a orasului, prin eliminarea surselor de poluare directa (cazanele pe gaze naturale)”, a declarat Ana-Maria Icatoiu, Director Comercial si de Comunicare al Veolia Energie Iasi S.A.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here