Avocatul ucigaș din Iași a fost eliberat din închisoare după ce a executat doar jumătate din pedeapsă

0
48

Avocatul ieşean Iulian Gafon, condamnat definitiv în 2017, la 5 ani și 4 luni de închisoare, a fost eliberat aseară din Penitenciarul Iaşi după ce instanţa a admis, zilele trecute, cererea sa de liberare condiţionată. El a beneficiat de eliberarea condiţionată pentru conduita de după gratii, dar şi pentru că i s-a scăzut din pedeapsă aproximativ jumătate de an, în baza recursului compensatoriu. El a petrecut efectiv în spatele gratiilor 2 ani şi 8 luni

Potrivit jurnalistilor  Ziarul de Iasi, de Parchetul nu nu a contestat decizia Judecătoriei,ba, mai mult, a depus la instanţă concluzii prin care au susţinut cererea de eliberare a avocatului ieşean.

Iulian Gafon a fost condamnat definitiv la 5 ani și 4 luni de închisoare de magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), fiind acuzat de „ucidere din culpă”, „conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului” (două infracţiuni), „conducerea unui vehicul fără permis (având suspendat dreptul de a conduce autovehicule) şi „părăsirea locului accidentului”.

În ziua de 17.09.2016, deşi avea suspendat dreptul de a conduce vehicule, avocatul ieșean a condus autoturismul pe străzile din municipiul Iaşi şi pe şoseaua Nicolina a pierdut controlul direcţiei de deplasare, a pătruns pe trotuar, a accidentat doi pietoni, dintre care unul a decedat în urma rănilor suferite. După producerea accidentului, Iulian Gafon a părăsit locul accidentului, a abandonat autoturismul avariat şi, după depistarea sa de către organele de poliţie, s-a constatat că avea o îmbibaţie alcoolică de 2,80 g/l alcool pur în sânge.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 52 = 56