Rezultate remarcabile ale studenţilor ieşeni la “Agronomiada”

0
33

Cea mai așteptată competiţie studenţească organizată la nivel naţional de către universitățile agronomice şi-a desemnat câştigătorii celei de a XXXI-a ediţii. Studenţii Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USAMV) au reuşit să obţină rezultate excelente în cadrul competiţiei “Agronomiada” 2019, organizată în perioada 9 – 12 mai, la Timișoara.

            La concursul profesional-științific și sportiv “Agronomiada” 2019 au participat toate universităţile agronomice din România, Facultăţile de Agricultură şi Horticultură din cadrul Universităţii Craiova și Universitatea Agrară de Stat din Chișinău, în total fiind peste 250 de studenți.

            Evenimentul studenţesc, găzduit în acest an de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului, s-a desfăşuratat pe două secțiuni: teoretică şi sportivă – patru competiţii (fotbal-băieți, volei mixt pe nisip, pescuit sportiv și dans sportiv).

            Delegaţia USAMV Iaşi formată din 38 de studenți s-a întors de la această ediţie, cu 19 premii şi trei menţiuni. La disciplinele aflate în concurs, studenţii ieşeni au reuşit să fie pe primul loc la specializările din cadrul agriculturii, horticulturii, industriei alimentare, zootehniei şi medicine veterinare.

            Studenţii USAMV Iaşi au reuşit să obţină șase locuri I, șapte locuri II, șase locuri III şi trei menţiuni. Domeniile în care au excelat tinerii ieşeni, au fost: Botanică, Poluarea apei și solului, Agroturism, Semiologie, Controlul calității produselor alimentare de origine vegetală, Managementul resurselor umane în alimentație publică și agroturism. ”Delegația studenților ieșeni prezenți în acest an la cea mai dinamică competiție a universităților agronomice a reușit, pentru prima data, să obțină premii la toate cele 22 de discipline din concurs, ceea ce este un rezultat foarte bun, având în vedere că au fost 38 de studenți participanți. Universitatea Agronomică din Iași își va recompensa suplimentar studenții cu premii în bani”, a punctat prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector cu activități sociale, studențești și relații alumni.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 2 = 2