Baia Turceasca ar putea fi salvata pe fonduri europene. Vezi ce a discutat Chirica cu ministrul Culturii la Baia Turceasca

0
124

Primarul interimar Mihai Chirica s-a întâlnit, sâmbătă, 30 ianuarie 2016, la Palatul Roznovanu, cu ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu. Subiectele discutate au vizat atât agenda culturală a Iașului, cât și proiectele municipalității în domeniul culturii. De asemenea, s-a discutat și despre stadiul lucrărilor la diferite obiective culturale din municipiul Iași.  Arta cinematografică a fost un alt subiect discutat la sediul Primăriei Municipiului Iași. Mihai Chirica și Vlad Alexandrescu au discutat despre posibilitatea înființării în Iași a unui club al tinerilor cinefili.

Am discutat despre înființarea unui astfel de club, care va îmbina atât partea de creație, cât și posibilitatea de vizionare a filmelor. Proiectul este unul fezabil, mai ales că Iașul are potențial din acest punct de vedere. Mă voi implica personal în acest proiect și vom încerca să îl materializăm în viitorul apropiat”, a mai afirmat Mihai Chirica.

Înaintea discuțiilor de la Palatul Roznovanu, cei doi demnitari au vizitat Baia Turcească din Iași, imobil aflat pe lista monumentelor istorice din România. Ministrul Vlad Alexandrescu a promis că va susține proiectul municipalității de reabilitare a Băii Turcești, mai ales că Primăria dorește ca pentru acest obiectiv să atragă fonduri europene nerambursabile.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here