Candidatii “Pentru Iasi” la alegerile locale – un IT-ist, un balerin si cativa economisti, promit 20 de mii de locuri de munca

0
57

Astazi, 31 ianuarie, „Pentru Iasi” a făcut publice primele sase nume propuse pentru Primăria Iasului si Consiliul Local. Acesta este, astfel, primul partid local din România care își anunță o parte din candidații pentru alegerile din iunie.

Managerul IT, Andrei Postolache, liderul initiativei politice,, este propunerea partidului pentru functia de primar al orasului. Cu o experiență de peste 10 ani în posturi de conducere în diferite companii multinaționale, Andrei Postolache își propune să transforme administrația locală în spiritul competenței, eficienței și al respectului pentru oameni.

Partidul a anunțat că nu va face nici o alianță pre- sau post-electorală, acest lucru fiind prevăzut chiar în statutul organizației. Două dintre obiectivele majore ale „Pentru Iași” sunt transformarea administrației într-una bazată pe transparență și eficiență și implicarea reală a comunității în procesul de luare a deciziilor.

Vreau ca fiecare ieșean să știe exact cum sunt cheltuiți banii lui și să aibă un cuvânt de spus în felul în care se dezvoltă orașul, lucruri de care ieșenii au fost privați în istoria recentă”, a declarat Andrei Postolache.

Echipa de candidați „Pentru Iași”, anunțată duminică, este formată din:

Mihai Lupu – cercetător științific la Academia Română, în cadrul Institutului de Științe Economice și Sociale „Gh. Zane” din Iași și avocat în cadrul Baroului Iași (candidat la Consiliul Local Iași)

Sînziana Bălţătescu – economist, lector al Universității „Alexandru Ioan Cuza”, specialist în domeniul educației parentale (candidat la Consiliul Local Iași)

Claudiu Florea – specialist în marketing, de formatie balerin, membru fondator al Fundației Comunitare, actualmente ocupă o poziție de conducere într-o companie olandeză din domeniul financiar (candidat la Consiliul Local Iași)

Dan Zaharia – economist, consultant de management, promotor la nivel internațional al Iașului ca pol al industriei IT, fondator al Donor.ro, primul motor de căutare donatori de sânge din România (candidat la Consiliul Local Iași)

George Țăranu – cadru didactic la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, a adus în regiunea de Nord-Est conceptul de locuință ecoeficientă, fiind și primul locatar al unei case de acest gen din județul Iași (candidat la Consiliul Local Bârnova)

Membrii „Pentru Iași” au desfășurat, cu începere din luna octombrie 2015, o serie de consultări cu locuitorii Iașului pe marginea viziunii de dezvoltare a orașului. Partidul propune o serie de proiecte curajoase, care ar scoate Iașul din amorțeala ultimilor 20 de ani și ar revigora economic zona. Acestea includ crearea a 20.000 de locuri de muncă, transformarea orașului într-un pol de resursă umană înalt calificată și regenerarea urbană a orașului printr-un proiect cultural de anvergură (cum ar fi aducerea unei filiale Guggenheim la Iași). Discuțiile cu ieșenii vor continua în perioada februarie – martie a acestui an.

Noi nume de candidați ai partidului, atât pentru Consiliul Local, cât și pentru Consiliul Județean, vor fi anunțate ulterior.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

67 − = 66