Băiatul forțat să-și îngroape mama ucisă e victima sistemului de protectie a copilului din Iasi

0
48

Băiatul din Iași, forțat să-și îngroape mama ucisă în a doua zi de Crăciun de părintele lui, este victima sistemului. Apropiații familiei mărturisesc că adolescentul și frații săi au trăit în teroare ani de zile. Copiii erau bătuți de tatăl lor, însă, cu toate acestea asistenții sociali au decis, în urmă cu cinci ani, ca părintele violent să aibă grijă de cei trei copii. Drama a atins apogeul a doua zi de Crăciun când copiii au văzut cum tatăl lor le ucide mama.

În urmă cu cinci ani, inspectorii de la Protecția Copilului au realizat o anchetă prin care au evaluat modul în care erau îngrijiți copiii. Atunci, au decis ca frații să rămână în grija tatălui violent. Imediat dupa tragedie, reprezentantii DGASPC Iasi s-au declarat loviti de amnezie.

„În momentul de faţă nu am date suficiente pentru a mă pronunţa asupra acestui aspect”, a declarat, pentru Digi24, Tiberiu Bantaş, purtătorul de cuvânt al DGASPC Iaşi.

In timp ce slujbasul DGASPC Iasi ascunde sub tacere gravele lacune ale sistemului, primarul comunei Scobinți, isi aduce aminte cu exactitate ce au facut angajatii de la Protectia Copilului.

„Au venit specialişti de acolo, inclusiv consiliere psihologică a fost făcută. O perioadă de timp după aceea au fost mai liniştiţi, au fost şi monitorizaţi”, a spus primarul Gheorghe Hriţcu.

Băiatul de 15 ani care a fost obligat de tatal ucigas sa isi ingroape mama are nevoie acum de ajutorul unui psiholog pentru a depăși drama pe care a suferit-o.

Marius GAVRILESCU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

58 + = 63