”Bal mascat”, de Verdi, premiera anului la Opera din Iasi

0
68

Opera Națională Română Iași va juca în această lună prima premieră a anului. Este vorba de opera ”Bal mascat”, de Giuseppe Verdi, care va avea loc duminică, 31 ianuarie, de la ora 18:30. În rolurile principale au fost distribuiți Florin Guzgă (Riccardo), Diana Bucur (Amelia), Andrey Ivan (Renato) și Cristina Grigoraș (Oscar). Vor interpreta soliștii, Orchestra și Corul Operei Naționale Române Iași. Conducerea muzicală îi va aparține lui Alessandro Cedrone, iar dirijor cor va fi Manuel Giugula.
Durata spectacolului va fi de o oră și 30 de minute, fără pauză, conform normelor sanitare impuse. Din cauza acelorași norme, vor putea fi ocupate maximum 30% din locurile sălii de spectacole.
Biletele de intrare pot fi achiziționate începând de astăzi, de la ora 12:00, de pe site-ul www.operaiasi.ro și de la Agenția de bilete, situată în foaier.
”Bal mascat” este o operă în trei acte care a avut premiera mondială la Teatro Apollo din Roma pe 17 februarie 1859. Creația lui Verdi, bazată pe un libret de Antonio Somma, este inspirată de asasinarea regelui Gustav al III-lea al Suediei din anul 1792. În ciuda finalului tragic, opera a fost considerată de mulți critici ca fiind ”shakespeariană”, grație combinației de tragism și comedie.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here