Balanel si Miaunel, de nedespartit! Ministerul Mediului s-a mutat la Iasi. Alexe bate cuie, deschide crese si premiaza decari.

0
56

Este cert ca “primarul cinci case” a primit din partea geluitului Orban sau a lui Herr Klaus, o misiune ingrata, aceea de a-l purta dupa el, ca la balci, pe gangavul ministru al padurilor defrisate. La cat de des sunt vazuti impreuna, nici noi nu mai stim daca e vorba despre consort sau despre consortiu. Asa se face ca ministrul Costel Alexe isi satisface mandatul in teritoriu, ca si candidat la functia de sef al judetului. Portofoliul de ministru a intrat in vacanta. Cu zambetul tamp pe fata si aroganta care ii transpira pana si prin masca, Costel Alexe a putut fi vazut in cele mai ciudate si inadecvate locuri pentru un ministru al Mediului, ba la deschiderea creselor, printre vlastarele care nu vor prinde radaciuni in tara, din cauza unor astfel de ipochimeni, la un concurs de batut cuie de unde, din nefericire, a avut norocul sa scape cu bine, la inaugurarea oficiala a santierului Campus Palas  sau la premierea decarilor de la Bacalaureat, acolo unde, prin grija unor oameni fara minte, participantii au primit masti scoase din mediul lor steril pentru a fi imprimata in tipografie sigla si titulatura Primariei Iasi.

Nu grija sau dorinta de a fi parte din viata cetatii il pune pe Alexe sa marsaluiasca non stop langa Chirica, ci lipsa de notorietate pe care o are la nivelul Iasului. In afara de „ala pus de neamt ca sa taie padurile”, iesenii nu prea stiu nimic despre acest gringo din Podu Ros, iar maine poimaine bat la usa alegerile locale si se duce dracu frumusete de echipa liberala pentru „un Iasi prosper”.  Nea Costelus, da pe cand o chermeza si la minister, o inaugurare oficiala a vreunei taieri de padure, o infundare la sursa cu peturi a vreunei ape curgatoare sau chiar desfiintarea de rauri pentru vreo mareata hidrocentrala? Hai, ca poti! Nu te prea duce capul, da poti sa executi binisor!

Marius GAVRILESCU

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

80 − = 71