Bale si sfinti! Cea mai indoielnica fauna pe scena “oficialilor” care s-au pus paravan intre popor si Sfanta Parascheva

0
63

Oficiali dovediti pentru fapte penale, specialisti in falimente, paravane pentru infractori, urlatori si populisti, agatatori de functii, bipezi de doua parale, rusinea Iasului intr-o sintagma usoara, s-au ingramadit cu totii in aceasta dimineata pe scena oficialilor, pentru a arata iesenilor si sutelor de credinciosi veniti din tara, componenta tristei menajerii administrative si politice a Iasului.
Mihai Chirica (primar PNL al municipiului Iasi) cercetat in doua dosare penale. In primul dosar, Chirica a fost trimis în judecată pentru fapte de abuz în serviciu cu privire la achiziţia de către municipalitate, prin leasing operaţional, a unor autoturisme Skoda. Mihai Chirica este acuzat de procurori de abuz în serviciu. Fapta ar fi fost comisă în 2013, când era viceprimar al Iaşiului şi înlocuitor al primarului de atunci, Gheorghe Nichita, prejudiciul estimat fiind de circa 503.000 lei. Cel de-al doilea dosar penal în care este vizat Mihai Chirica, este cel de înșelăciune cu un teren ce aparţine Primăriei Iaşi, în care sunt implicaţi avocaţi, notari şi funcţionari publici.
Costel Alexe (presedinte PNL Consiliul Judetean Iasi) cercetat in 2 dosare penale. In primul dosar, Costel Alexe este acuzat de procurori de luare de mită și instigare la delapidare. Potrivit procurorilor, inculpatul Alexe Costel, în calitate de ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor ar fi pretins, în mod direct, de la o persoană din conducerea unui combinat siderurgic, inculpat în cauză, mai multe produse din tablă în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la alocarea, cu titlu gratuit, către fabrica respectivă, a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și la monitorizarea măsurilor luate de această fabrică pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme. Un al doilea dosar instrumentat de procurorii DNA, este legat de trucarea unor concursuri.
Liviu Bulgaru (deputat PNL) . Parlamentarul PNL a fost pus sub acuzare in anul 2014 intr-un dosar in care era acuzat de coruptie si complicitate la deturnarea de fonduri europene. In anul 2017 a fst achitat
Tudorel Toader (rector UAIC Iasi) De numele acestui personaj, fost propagandist comunist infocat, cu mai multe functii in UTC si PCR, se leaga tot felul de scandaluri, de la celebrele legi ale justitiei, menite a acoperi oficialii penali si a lasa slobozi tot felul de infractori periculosi, si pana la propulsarea cu incalcarea procedurilor de avansare, a propriei odraslei in randul faunei academice.
Diana Sosoaca (senator de Iasi). Cea mai mare populista urlatoare in viata, care s-a făcut remarcată la protestele împotriva măsurilor restrictive ale pelerinajului de la Iași, de Sf. Parascheva din 2019, atunci cand a indemnat credinciosii sa ignore orice masuri sanitare si sa vina in pelerinaj la Iasi, la moastele Sfintei Parascheva pe care, cu cateva luni inainte le catalogase drept “oase putrezite”.
George Simion (presedinte AUR) un individ infantil, spasmodic si instinctual, un ultras politic care in degringolada sociala actuala incepe sa prinda teren in mintile tulburate ale poporenilor si in institutiile cheie ale Romaniei.
Maricel Popa (presedinte PSD Iasi) politician sters pe care l-a refuzat pana si Wikipedia. Intreaga sa cariera s-a construit pe lins clante si periat pufoaice. Lipsit de moralitate si limitat ca resurse intrinseci.
Alexandru Muraru, Liviu Bratescu– agatatori liberali, neasumati, duplicitari, necunoscuti si anacronici in raport cu noile nevoi politice.
Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here