Baltagul lui Sadoveanu, pe scena Teatrului National din Iasi, cu Maia Morgenstern cap de afis

0
62

După două reprezentații sold out, la Ateneu, piesa de teatru „Baltagul”, cu Maia Morgenstern, este programată la Sala mare a Teatrului Național Iași, pe data de 5 decembrie.

Dramatizarea romanului „Baltagul” de Mihail Sadoveanu va fi pusă în scenă de regizorul Toma Hogea. Având-o pe celebra actriță Maia Morgenstern în rolul principal, piesa de teatru va avea premiera pe 6 decembrie, de la ora 19, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”.

Cererea mare a publicului a făcut ca atât premiera, cât și avanpremiera, programată pe 5 decembrie, să fie vândute în mai puțin de 10 minute fiecare. Ne bucurăm de interesul publicului pentru teatru și suntem onorați de prezența doamnei Maia Morgenstern pe scena noastră”, a declarat Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Național din Iași.

Cel ce-al treilea spectacol „Baltagul” este programat pe data de 5 decembrie, de la ora 11, pe scena Teatrului Național din Iași.

Punerea în vânzare a biletelor pentru reprezentația de la Teatrul Național a cauzat o blocare temporară a site-ului nostru, din cauza numărului mare de vizitatori. Dacă cererea va fi la fel de mare, luăm în considerare și alte programări pentru Baltagul în aceeași perioadă”, a adăugat Andrei Apreotesei.

Biletele pentru reprezentația din 5 decembrie, ora 11, sunt puse în vânzare pe site-ul ateneuiasi.ro și la casieria Ateneului, la prețul de 50 de lei, respectiv 75 de lei la loji.

Din distribuția spectacolului mai fac parte:

Teodor Corban – Nichifor Lipan

Alexandra Paftală – Baba Maranda
Răzvan Grosu – Gheorghiță Lipan
Cezara Fantu – Minodora Lipan
Dumitru Florescu – Calistrat Bogza, Toma Macovei
Codrin Dănilă – Preotul Dănilă, Ilie Cuțui
Erica Moldovan – Maria Vasiliu
Florin Gorgos – Iorgu Vasiliu, Funcționarul, Hoț
Florin Gardan – Subprefectul
Dani Popa – Mitrea, Neamțul
Gelu Ciobotaru – Moș Pricop, Prefectul
Mara Lucaci – Hoț
Mariana Dumitrache – Baba Dochia
Mălina Balcan – O femeie

Adaptare scenică și Regie – Toma Hogea

Scenografie – Alina Dincă Pușcașu

Muzica – Cari Tibor

Video design – Andrei Cozlac

Asistent regie – Erica Moldovan

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + = 8