Banca Mondiala va lansa un studiu pe urbanism. Ieșenii sunt invitați să participe cu idei

0
66

Ai o idee inovatoare despre modalitatea în care pot fi amenajate spațiile publice din Iași? Banca Mondială culege date pentru elaborarea unui Ghid de Dezvoltare Urbană pentru Reabilitarea/Modernizarea/Regândirea spațiilor publice. În acest sens, experții instituției financiare au contactat Asociația CIVICA în ideea promovării acțiunii. „Îi interesează în primul rând propuneri noi, ce nu au fost deja implementate, indiferent de cât de bine elaborate sunt aceste propuneri (vor să vadă măsura în care astfel de idei există pentru aceste orașe)”, spun reprezentanții CIVICA.

Pentru elaborarea acestui ghid, Banca Mondială a făcut o mapare a spațiilor publice din toate reședințele de județ și vor să adune propuneri existente deja pentru unele dintre aceste spații. Scopul demersului este de a scoate în forul public aceste idei, de a genera dezbateri și discuții pe marginea ideilor și de a îndemna administrațiile publice să realizeze concursuri de idei pentru proiecte integrate de urbanism.

Termenul pentru colectarea ideilor/propunerilor este 15 iulie, iar o primă variantă a ghidului ar putea fi disponibilă până la sfârșitul acestui an. Cei interesați să participe cu idei pot trimite propunerile la adresa de mail mionescuheroiu@worldbank.org.

sursa: Apix.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here