Furtunile de ieri au avariat sistemul de distribuţie al energiei electrice din Moldova

0
65

În cursul după-amiezii şi a nopţii de ieri echipele Delgaz Grid au reuşit restabilirea alimentării cu energie în numeroase zone. În această dimineaţă mai sunt avarii pe 21 de linii de medie tensiune din Moldova. Lucrările de reparaţii vor continua şi pe parcursul zilei de astăzi.

În cursul zilei de ieri au fost emise pentru Moldova aproximativ 20 de avertizări de tip nowcasting din care unele cu cod portocaliu, ce semnalau cantităţi importante de precipitaţii şi rafale de vânt de aproximativ 90 km/h.

În judeţul Botoşani sunt nouă stâlpi de medie tensiune rupţi în localitatea Ringhileşti ce alimentează un singur consumator, iar în judeţul Suceava este afectată alimentarea cu energie în 13 localităţi, fiind un stâlp de medie tensiune rupt.

În judeţul Bacău se lucrează pentru reluarea alimentării cu energie în două localităţi, iar în judeţul Neamţ în trei localităţi. În judeţul Vaslui este întreruptă distribuţia energiei electrice în 15 localităţi, iar în judeţul Iaşi în 7 localităţi.

Echipele companiei noastre şi ale contractorilor lucrează în continuare pentru remedierea avariilor din sistemul de distribuţie, precum şi a deranjamentelor individuale şi colective.

Întrucât unele conductoare sunt rupte şi există riscul să ajungă pe suprafaţa solului, Delgaz Grid atrage atenţia asupra pericolului de electrocutare şi arsuri pe care le reprezintă  conductoarele pentru persoanele aflate în vecinătatea acestora.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here