Bande de talhari terorizeaza judetul Iasi. Batranii din judetul Iasi, care locuiesc singuri, victimele favorite ale hotilor si talharilor

0
60

In aceasta perioada in care fortele Ministerului de Interne au iesit la vanatoare de persoane care nu respecta “distantarea sociala”, judetul Iasi se afla sub asediul infractorilor care fura si talharesc tot ce le iese in cale. Victimele predilecte in aceasta perioada sunt batranii care locuiesc singuri.

Politistii ieseni au identificat un tanar banuit de talharie calificata. Acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Politistii din cadrul Sectiei nr. 4 Politie Rurala Miroslava au identificat un tanar, de 24 de ani, din comuna Horlesti, banuit de comiterea infractiunii de talharie calificata. Din investigatiile efectuate pana in prezent, s-a constatat faptul ca, in noaptea de 12 spre 13 martie a.c., acesta ar fi patruns, fara drept, in locuinta unei femei, de 90 de ani, din comuna Horlesti, iar prin exercitarea de acte de violenta, i-ar fi sustras aproximativ 1.800 de lei si documente personale. In baza probatoriului administrat in cauza, la data de 17 aprilie a.c., tanarul a fost retinut de politisti, pe baza de ordonanta, pentru 24 de ore, fiind introdus in Arestul I.P.J. Iasi. La data de 18 aprilie a.c., acesta a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi si Judecatoriei Iasi, instanta care a dispus arestarea sa preventiva pentru 30 de zile, fiind reintrodus in Arestul I.P.J. Iasi.

Alti 4 barbati au fost arestati zilele acestea, fiind banuiti de talharie calificata. Acestia au fost retinuti, pe baza de ordonanta, pentru 24 de ore. La data de 18 aprilie a.c., politistii din cadrul Sectiei nr. 2 Politie Rurala Ciurea au identificat patru barbati, cu varste cuprinse intre 19 ani si 32 de ani, toti din comuna Mogosesti, banuiti de comiterea infractiunii de talharie calificata. Din investigatiile efectuate pana in prezent, s-a constatat faptul ca, in seara de 17 aprilie a.c., acestia ar fi patruns, fara drept, pe proprietatea unei femei, de 63 de ani, din comuna Mogosesti, de unde ar fi sustras mai multe bunuri (o drujba, doua furci, un ham, 20 de capasti, etc.) si pasari (8 gaini si doua picheri), cauzand un prejudiciu de aproximativ 2.000 de lei, iar ulterior, cand ar fi fost observati de persoana vatamata, acestia ar fi aruncat cu pietre asupra sa. In baza probatoriului administrat in cauza, la data de 18 aprilie a.c., cei patru barbati au fost retinuti de politisti, pe baza de ordonanta, pentru 24 de ore, fiind introdusi in Arestul I.P.J. Iasi. La data de 19 aprilie a.c., acestia au fost prezentati, cu propuneri legale, Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi.

La data de 17 aprilie a.c., politistii din cadrul Politiei Municipiului Pascani au identificat un tanar, de 25 de ani, din comuna Lespezi, banuit de comiterea infractiunii de furt. Din investigatiile efectuate pana in prezent, s-a constatat faptul ca, la aceeasi data, in timp ce s-ar fi aflat pe raza municipiului Pascani, acesta i-ar fi sustras bicicleta unui barbat, de 66 de ani, din municipiul Pascani. Prejudiciul a fost recuperat, fiind restituit persoanei vatamate.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 5 = 1