Pe soselele din Iasi “este despre boi si despre vaci”

0
47

Zilnic, Politia ieseana se confrunta cu cel putin2-3 cazuri de betivi prinsi conducand in trafic sau de persoane cu permisele suspendate sau fara carnet.

Politistii din cadrul Biroului Rutier Iasi efectueaza cercetari intr-un dosar penal intocmit sub aspectul savarsirii infractiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Din investigatiile efectuate pana in prezent, s-a constatat faptul ca, la data de 15 aprilie a.c., un tanar, de 27 de ani, din municipiul Iasi, in timp ce ar fi condus un autoturism, pe DE 583, ar fi pierdut controlul asupra directiei de deplasare, ar fi intrat in coliziune cu balizele din plastic care separa sensurile de mers si ar fi patruns pe contrasens, ulterior rasturnandu-se in afara partii carosabile. In urma impactului, nicio persoana nu a fost ranita. Soferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultand o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicala, unde a refuzat prelevarea de mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei. In baza probatoriului administrat in cauza, la data de 16 aprilie a.c., tanarul cercetat pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice a fost retinut de politisti, pe baza de ordonanta, pentru 24 de ore, iar ulterior a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi si Judecatoriei Iasi, instanta care a dispus arestarea sa preventiva pentru 30 de zile.

La data de 17 aprilie a.c., politistii din cadrul Sectiei nr. 5 Politie Rurala Raducaneni au oprit, pentru control, pe raza comunei Ciortesti, un autoturism condus de un tanar, de 26 de ani, din comuna Ciortesti. In urma verificarilor efectuate de politisti, s-a constatat faptul ca acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul pe care l-ar fi condus era radiat din circulatie, numarul de inmatriculare montat pe autoturism apartinand unui alt autovehicul. Intrucat emana halena alcoolica, tanarul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultand o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicala, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei. In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducerea unui vehicul fara permis de conducere, conducerea unui sub influenta alcoolului sau a altor substante si punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat.

Tot in data de 17 aprilie a.c., politistii din cadrul Sectiei nr. 1 Politie Iasi au oprit, pentru control, pe raza municipiului Iasi, un autoturism condus de un barbat, de 48 de ani, din comuna Tomesti. Intrucat soferul emana halena alcoolica, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultand o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat. Barbatul a fost condus la o unitate medicala, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei. In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante. Totodata, politistii din cadrul Sectiei nr. 1 Politie Rurala Iasi efectueaza cercetari intr-un dosar penal intocmit sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante. Din investigatiile efectuate pana in prezent, s-a constatat faptul ca, la data de 16 aprilie a.c., un barbat, de 45 de ani, din municipiul Iasi, ar fi condus un autoturism, pe DN 28, in comuna Tomesti si ar fi efectuat o manevra neregulamentara de depasire, intrand in coliziune cu un alt autoturism condus de un barbat, de 60 de ani, din comuna Tomesti. In urma impactului nu au rezultat victime omenesti. In urma testarii barbatului de 45 de ani, cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicala, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei. In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

La data de 17 aprilie a.c., politistii din cadrul Sectiei nr. 5 Politie Iasi au oprit, pentru control, pe raza municipiului Iasi, un autoturism condus de un barbat, de 42 de ani, din municipiul Iasi. In urma verificarilor efectuate de politisti, s-a constatat faptul ca acesta nu detine permis de conducere valabil pe teritoriul Romaniei, pentru nicio categorie de vehicule. In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

La data de 19 aprilie a.c., politistii din cadrul Sectiei nr. 5 Politie Rurala Raducaneni au oprit, pentru control, in comuna Raducaneni, un autoturism condus de un tanar, de 20 de ani, din comuna Raducaneni. In urma verificarilor efectuate, s-a constatat faptul ca tanarul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, acesta nu a purtat centura de siguranta in timpul conducerii, nu avea asupra sa toate documentele prevazute de lege, avea asigurarea pentru raspundere civila auto obligatorie expirata, iar autoturismul prezenta elemente de caroserie deteriorate. In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere. Totodata, tanarul a fost sanctionat contraventional, conform O.U.G. nr. 195/2002 si conform Legii nr. 132/2017 si s-a dispus retragerea certificatului de inmatriculare si a placutelor cu numarul de inmatriculare.

Tot pe 19 aprilie a.c., politistii din cadrul Sectiei nr. 7 Politie Rurala Targu Frumos au oprit, pentru control, in comuna Braesti, un autoturism condus de un tanar, de 24 de ani, din comuna Braesti. In urma verificarilor efectuate de politisti, s-a constatat faptul ca tanarul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

In aceeasi zi, politistii din cadrul Politiei Municipiului Pascani au oprit, pentru control, pe raza municipiului Pascani, un autoturism condus de un barbat, de 34 de ani, din municipiul Pascani. Intrucat soferul emana halena alcoolica, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, reuzltand o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat. Barbatul a fost condus la o unitate medicala, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei. In urma verificarilor efectuate, s-a stabilit faptul ca un barbat, de 49 de ani, din municipiul Pascani i-ar fi incredintat autoturismul barbatului de 34 ani. In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante si incredintarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care se afla sub influenta alcoolului.

La data de 19 aprilie a.c., politistii din cadrul Politiei Orasului Targu Frumos si Sectiei nr. 7 Politie Rurala Targu Frumos au oprit, pentru control, in orasul Targu Frumos, un autoturism condus de un barbat, de 44 de ani, din judetul Neamt. Intrucat soferul emana halena alcoolica, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, reuzltand o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat. Barbatul a fost condus la o unitate medicala, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei. In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

La data de 20 aprilie a.c., politistii din cadrul Politiei Orasului Harlau au oprit, pentru control, pe raza localitatii Parcovaci, un autoturism condus de un barbat, de 31 de ani, din comuna Scobinti. Intrucat soferul emana halena alcoolica, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultand o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat. Barbatul a fost condus la o unitate medicala, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei. In cauza, a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante.

La data de 21 aprilie a.c., politistii din cadrul Politiei Municipiului Pascani au oprit, pentru control, pe raza municipiului Pascani, un autoturism condus de un tanar, de 19 ani, din municipiul Pascani. Intrucat soferul emana halena alcoolica, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultand o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat. Tanarul a fost condus la o unitate medicala, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei. In cauza, a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante.

Marius GAVRILESCU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

67 − 59 =