Bazele de agrement ale municipalității vor fi redeschise vineri, 19 iunie

0
72

Primăria Municipiului Iași, prin Direcția Exploatare Patrimoniu, pregătește redeschiderea începând cu ziua de vineri, 19 iunie, a celor trei baze de agrement ale municipalității: Ștrandul Municipal, Plaja Nicolina și Baza de agrement Ciric. Activitatea acestora va fi organizată în condiții stricte de igienă și protecție sanitară și cu respectarea riguroasă a prevederilor Ordinului comun al Ministerului Tineretului și Sportului și al Ministerului Sănătății nr. 619 / 1.077 / 2020 pentru aprobarea regulamentelor privind condițiile necesar a fi respectate (…) pentru reluarea activității de natație în bazinele acoperite și în aer liber din România (…), publicat în Monitorul Oficial sâmbătă, 13 iunie (Ordinul poate fi consultat aici: https://bit.ly/3d8eCH0).

În cazul bazinelor în aer liber, așa cum este cazul la Ștrandul Municipal și Baza de agrement Ciric, Ordinul prevede, printre altele, obligativitatea asigurării unei suprafețe de minim 12 metri pătrați pentru fiecare utilizator, atât la plajă (pe șezlonguri), cât și în bazine, precum și a unei suprafețe de minim 7 metri pătrați în celelalte spații comune. În aceste condiții, capacitatea de primire a utilizatorilor a celor trei baze de agrement va fi redusă la mai puțin de jumătate față de situația de normalitate.

Astfel, Ștrandul Municipal va putea primi cel mult 215 persoane, iar în bazine nu vor putea intra mai mult de 125 de persoane în același timp. La plajele și bazinele din Baza de agrement Ciric vor avea acces cel mult 140 de persoane, din care 100 în zona bazinului pentru adulți și 40 la cel pentru copii. La Plaja Nicolina vor avea acces maxim 300 de persoane, din care 150 în zona pentru femei și 150 în cea pentru bărbați.

Primarul Mihai Chirica a dispus conducerii Direcției Exploatare Patrimoniu să ia o serie de măsuri de siguranță suplimentare față de prevederile ordinului menționat. Astfel, toate cele trei baze de agrement vor fi dotate cu șezlonguri suficiente pentru numărul limitat de beneficiari aferent stării de alertă. În vederea urmăririi traseului epidemiologic, la intrarea în baze beneficiarii vor fi legitimați și li se va nota numărul de telefon.

Pentru ca un număr cât mai mare de persoane în vârstă să poată beneficia de serviciile disponibile la Plaja Nicolina, acestea vor fi îndemnate să își programeze vizitele astfel încât să nu utilizeze baza mai mult de trei zile consecutiv, astfel încât și alte persoane să aibă acces. Întrucât, potrivit Ordinului menționat, copiii cu vârsta sub 10 ani nu pot intra decât însoțiți de adulți, iar cei peste 14 ani se pot legitima cu cartea de identitate, copiii cu vârsta între 10 și 14 ani pot fi aduși la baze de către un adult, care își va lăsa datele de contact proprii. Nu în cele din urmă, cele trei baze își vor organiza câte un sistem de programare telefonică / online a clienților, datele de contact urmând să fie popularizate în perioada imediat următoare.

Primăria Municipiului Iași, prin Direcția Exploatare Patrimoniu, a făcut toate reparațiile, dotările necesare și acțiunile de igienizare și dezinfecție la cele trei baze și a asigurat fondurile necesare pentru asigurarea dezinfectanților pentru suprafețe și apa din bazine, măști și mănuși de protecție pentru angajați.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here