Bestiile de la Maternitatea Cuza Voda din Iasi. Un candidat la Primarie, cercetat pentru vatamarea fatului si abuz in serviciu

0
50

Doi medici de la Maternitatea ”Cuza Vodă” din Iași, printre care si Monica Holicov, candidat la functia de primar al municipiului Iasi, sunt vizați de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și vătămarea fătului.

Șeful secției de Obstetrică Ginecologie din cadrul maternității ieșene, Mircea Onofriescu a declarat că dosarul se referă la un incident, care a avut loc acum 3 luni, atunci când un făt a decedat în cavitatea uterine, cauza in care, pe langa procurori,  urmeaza a se pronunta si Colegiul Medicilor din Iași.

Manuela Leahu, pacienta care a depus plângeri la Colegiul Medicilor, Parchet şi conducerea spitalului, a declarat că s-a prezentat la medicul care o trata în acest caz, respectiv Monica Hlicov,  şi acesta a refuzat internarea deoarece nu avea testul Covid efectuat. După câteva zile, pacienta s-a prezentat din nou la Maternitatea Cuza Vodă şi, din nou, medicul de gardă din acea zi, a refuzat internarea.

La randul ei,  Monica Holicov a spus că nu poate fi învinuită pentru moartea copilului care a survenit în timp ce mama era acasă, iar o cezariană nu se impunea pentru că femeia mai trecuse prin două nașteri naturale și era în luna a 8-a de sarcină.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

36 − = 32