Bienala Internatională de Gravura Contemporana editia a II-a, la Palatul Culturii din Iasi

0
54

Muzeul de Artă din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi, în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iaşi şi Muzeul Naţional de Artă al Moldovei din Chişinău – Republica Moldova, organizează în perioada 26 septembrie – 22 octombrie 2017, expoziția Bienalei Internaţionale de Gravură Contemporană, ediţia a II-a, N-E, IAŞI, 2017, un proiect finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Vernisajul va avea loc marți, 26 septembrie 2017, ora 18.00, la Palatul Culturii. Cu această ocazie, va avea loc și decernarea premiilor acordate în cadrul competiției, la care s-au înscris 90 de artiști din 27 de țări, de pe patru continente.

Juriul, compus din critici de artă, artişti plastici şi reprezentanţi ai organizatorilor, a analizat un total de 163 de lucrări, dintre care 127 au fost selectate pentru a fi incluse în expoziţia de la Iași. Rezultatele competiției sunt disponibile pe pagina web a instituției organizatoare, http://palatulculturii.ro, la rubrica „Noutăți”.

PREMIILE BIGC N-E, EDIŢIA a II-a, IAŞI, ROMÂNIA 2017:

 1. Premiul I – Tomasz Kukawski, Polonia

„Print’s Box II – Joy And Chasm”, linogravură/ embosare

  1. Premiul II – Miroszlaw Pawlowske, Polonia

„Camouflage” – scan, serigrafie

  1. Premiul III – Florin Stoiciu, România

„Mask 4”, ac rece

  1. Premiu Special – Vlado Goreski, Macedonia

„Leviathan VII”, litografie

  1. Premiu Onorific (oferit de UAPR) – Panagiotis Katsios , Grecia

„Flying Illusion”, gravură metal

BIGC – Bienala Internațională de Gravură Contemporană urmărește creșterea vizibilității artei ieșene pe plan local, național, regional și internațional, îmbogățirea patrimoniului muzeal, promovarea principiilor și valorificarea în scopuri educative a învățământului artistic universitar și postuniversitar. Directorul de proiect al BICG 2017 este Valentina Druțu, șef al Muzeului de Artă din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași.

Proiectul se derulează în perioada 28 iunie – 15 noiembrie 2017 și cuprinde organizarea unei expoziții-concurs, care se adresează artiştilor plastici profesionişti, dar și studenţilor din anii terminali şi masteranzilor instituţiilor de învăţământ superior artistic, din ţară şi din străinătate. O ultimă etapă a acestei ediții se va desfășura în perioada 25 octombrie – 15 noiembrie 2017, când expoziția va fi itinerată la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei din Chişinău – Republica Moldova.   Detalii privind acest concurs pot fi consultate pe www.palatulculturii.ro.

Aida POPA

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

67 + = 75