Chirica pune in pericol vietile cinefililor din Iasi. Cinematografele iesene vor functiona in continuare, fara avize ISU si ISC

0
71

Decizia de a se inchide cinematografele iesene din cauza nesigurantei in exploatare a fost intoarsa din drum de primarul Mihai Chirica. Decizia edilului este cu atat mai ciudata cu cat recomandarile Inspectoratului de Stat in Constructii sunt de inchidere a acestor cinematografe care nu au nici macar avize de functionare din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.  Cele doua  imobile, Victoria şi Republica, se află într-o stare avansată de degradare şi pentru reabilitare fi nevoie de un proiect în valoare de câteva milioane de euro.

Daca la ultima conferinta de presa spuneam ca cel mai bine ar fi ca aceste cinematografe sa fie inchise pana la terminarea expertizelor, nu mi-am modificat parerea, numai ca actualul proprietar al cladirilor, respectiv Primaria Iasi, doreste mentinerea acestor cladiri deschise. Pana la venirea anotimpului rece vom mai prelungi perioada de sedere in cele doua cinematografe. Am inceput putin smotru, sa schimbam macar mirosul, astfel incat sa nu-ti fie greata sa intri. O sa facem si o deratizare, pentru ca avem probleme si cu sobolanii”, a spus Andrei Apreotesei, managerul Ateneului din Iasi si responsabil cu gestionarea cinematografelor preluate de la RADEF de catre municipalitate.

Din primele informatii, cele doua cinematografe nu vor fi deschise si pe timp de iarna, indeosebi Victoria, deoarece acesta nu a fost prevazut, din constructie, cu incalzire in sala.

Probabil ca ilustrii arhitecti comunisti l-au gandit doar pe perioada de vara. La Republica sunt calorifere in sala mare si o sa incercam sa le reparam, pentru ca foarte multe dintre ele sunt sparte si poate obtinem o prelungire si de la pompieri”, a mai precizat Andrei Apreotesei.

Aida POPA  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here