Biserica pastorita de agentul electoral Florin Chirila, racordata la Dalkia 

0
60

Dupa centrul comercial „eGros”, hotelurile „Moldova”, „Ramada” si „Unirea”, pub-ul „Legend” si in acelasi timp cu finalizarea lucrarilor de conectare a Colegiului National, Dalkia Termo Iasi anunta racordarea Bisericii Sfantul Iulian din Tars din campusul studentesc „Tudor Vladimirescu”. Conectarea lacasului de cult la termoficarea centralizata se va realiza in cadrul lucrarilor de amenajare ce vor fi incheiate in toamna acestui an.
Preotul paroh Florin Chirilă si studentii au ales solutia racordarii la sistemul centralizat de termoficare datorita avantajelor multiple pe care acesta le prezinta, printre care economii importante de costuri fata de solutia centralei pe gaz (factura anuala cu cel putin 25% mai mica pentru energia termica decat in cazul unei surse individuale pe gaze naturale), zero riscuri pentru enoriasi (se elimina in totalitate riscurile de scurgeri de gaze, de asfixiere si chiar de explozie ce exista atunci cand se utilizeaza centralele pe gaz) şi 100% independenta in privinta momentului de pornire a caldurii (prin racordarea direct la magistrala 2 de termoficare cu modul termic individual, biserica poate beneficia de energie termica in tot timpul anului)”, a spus Ana-Maria Icatoiu, directorul comercial al Dalkia Termo Iasi.
Reamintim faptul că preotul paroh Florin Chirila, seful Corpului de Inspectie si Control din cadrul Centrului Eparhial Iasi, a ramas celebru prin celebra replica “Muncim ca primarul Iasului sa iasa cu majoritate”, adresata premierului Victor Ponta in anul 2012, in pragul alegerilor locale. Dupa inaugurarea complexului Palas, pe 31 mai 2012, premierul Victor Ponta, insotit de primarul Gheorghe Nechita, a facut o vizita si la Mitropolia Moldovei si Bucovinei, unde urma sa se intalneasca cu IPS Teofan. Inaintea lui Ponta si lui Nichita, au iesit in intampinare preotul Florin Chirila si preotul Dosoftei Scheul, Mare Eclesiast al Catedralei Mitropolitane. Victor Ponta a intrebat “Ce mai faceti?“, moment in care preotul Florin Chirila a raspuns: “Ce sa facem? Muncim ca domnul primar sa iasa cu majoritate”. „Sa iasa, sa iasa. Si dupa aia sa munceasca si el”, a raspuns zambind Victor Ponta. Sa fie cu caldura in sistem centralizat, parinte, da inchideti bine usa sa nu mai iasa porumbeii!

biserica campus

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

48 − = 42