Ipocritii de serviciu. Liberalii vor si cu sula-n …parcare si cu sufletul in rai, cand e vorba de capital de imagine

0
66

Trei, Doamne, si toti trei! Un streaper cu apartenenta politica incerta, cand liberal cand impotiva curentului, o avocatica in cautarea unei identitati dure, populiste si de dreapta si un liberal sadea care mai ieri isi tragea capital de imagine din initiativa unui grup din contrafacuta societate civila, pe marginea parcarii de la Teatrul Natinal, au cerut in cor Primariei sa faca locuri de parcare in zona centrala a Iasului. Liberalul Marius Danga, tocmai cel care se opunea amenajarii unei parcari subterane in zona centrala Iasului, a acuzat ieri municipalitatea de faptul ca nu a identificat alte amplasamente in zona centrala pentru constuirea de parcari.
Noi vedem astăzi că viziune la Primăria municipiului Iaşi nu a fost totuşi pentru că două proiecte europene cu bani nerambursabili s-au implementat în zonă unde, putea fi proiectată şi parcare subterană. În spatele primăriei este o parcarea publică de acolo şi putea fi extinsă până chiar sub parcarea primăriei şi o locaţie foarte bună. De asemenea, în zona Pieţei Unirii unde, astăzi, se implementează un proiect european şi se putea proiecta şi merge dedesupt şi face parcare subterană”,a spus Marius Danga.
În replică, viceprimarul Iaşului, Mihai Chirica, preşedintele organizaţiei municipale Iaşi a PSD, a recunoscut că în zona centrală a oraşului problema parcărilor este una reală, adăugând că un prim amplasament luat în considerare va fi în subteranul pieţei din faţa UMF Iaşi:
Aş prefera să cred că nu de la PNL porneşte această observaţie pentru că am fi într-o zonă de mare ipocrizie. Când urlăm să desfiinţăm parcări, când urlăm că nu avem. Despre necesitatea locurilor de parcare în zona centrală am discutat de fiecare dată, iar pentru noi, o decizie care s-a luat săptămâna trecută referitor la construirea unei parcări subterane în zona UMF, este una dintre soluţii”, a spus Mihai Chirica.
O altă locaţie avansată de şefii Primărie Iaşi se referă la o parcare în zona parcului din spatele blocului Guliver.
Este o soluţie asupra căreia ne-am oprit în urmă cu vreo 3 ani de zile, doar că acolo avem o problemă de proprietate. Acolo a fost o găzărie care a fost gestionată de Petrom, dar între timp au apărut şi proprietarii”, a spus Mihai Chirica.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here