Biserica veche de doua secole, racordata la sistemul centralizat de incalzire al Iasului

0
66

Veolia Energie Iasi a racordat la sistemul centralizat de incalzire al doilea lacas de cult din municipiul Iasi. Biserica „Sf. Ierarh Nicolae” din Municipiul Iasi, Bdul Socola 36, va face economii de circa 34% la factura anuala de apa calda si caldura odata cu racordarea la sistemul centralizat de termoficare al orasului. Este a doua biserica racordata de Veolia Energie Iasi, dupa lacasul „Sf. Iulian din Tars” din campusul Tudor Vladimirescu.
Cu un consum estimat de 70 Gcal/an, Biserica din bulevardul Socola a ales sa renunte la solutia incalzirii cu centrala pe gaz, analiza costurilor aratand economii substantiale odata cu trecerea la termoficarea centralizata, avantaj la care se adauga eliminarea tuturor riscurilor asociate solutiilor individuale pe gaze naturale”, a declarat Ana Maria Icatoiu, directorul comercial al Veolia Energie Iasi.
Biserica „Sf. Ierarh Nicolae” va fi racordata la Magistrala 1 de termoficare cu modul termic individual, fapt ce va permite pornirea, reglarea sau oprirea alimentarii cu apa calda si caldura in functie de necesitati.
Biserica „Sf. Ierarh Nicolae” este atestata documentar din anul 1808, fiind reconstruita la inceputul anului 1990.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here