Blestemele din Tunelul Teliu, unul dintre cele mai misterioase locuri din România

0
78

Tunelul feroviar de la Teliu, judeţul Braşov, unul din cele mai vechi, dar şi cel mai lung din ţară, nu e doar motiv de mândrie pentru localnicii din zonă, ci şi de teamă pentru unii dintre ei.

Deşi multă lume nu ştie, una din cele mai de amploare lucrări de infrastructură din ţară datează din 1929 şi este tunelul de la Teliu, care măsoară 4.369,5 metri lungime. Construit cu gândul că va lega oraşele Braşov şi Buzău, apoi Ardealul de Dobrogea, acesta e acum folosit doar de câţiva localnici navetişti pentru a ajunge la Întorsura Buzăului sau de puţinii turişti care ajung în zonă.

Localnicii încă îşi mai amintesc clipele înfiorătoare trăite de părinţii său bunicii lor, care au lucrat în galeriile din munte.

Oamenii au fost aduşi din toată ţara pentru a fi terminat tunelul, bunicul meu venise de la Cluj şi locuia într-o cabană. Pe perioada lucrărilor s-au surpat pereţi, au fost emanaţii de gaz metan, care le-au provocat arsuri minerilor, iar când lucrările la tunelul mare ajunseseră la jumătate, galeria s-a surpat, sub pământ fiind prinşi 30 de muncitori”, a povestit Gabi, un bărbat de 38 de ani, care locuieşte în zonă.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here