Insule la pret de apartamente. Grecii isi vand perlele din Marea Egee mai ieftin cu 50% fata de perioada dinainte de criza

0
85

Preturile insulelor private din Grecia devin tot mai atractive pentru cumparatorii straini, inregistrand in medie un declin de pana la 50% de la debutul crizei financiare internationale, la sfarsitul lui 2008, relateaza Kathimerini.

Doritorii pot intra in posesia unei insulite grecesti la un pret similar cu cel al unei case de dimensiuni medii din suburbiile Londrei. De exemplu, pretul cerut pentru insulita privata Mikri Lesvos, de langa insula Lesvos, este de numai 800.000 de euro.

Agentii imobiliari care monitorizeaza piata insulelor mici spun ca instabilitatea politica din ultimele saptamani nu a avut un impact major asupra cererii, avand in vedere preturile atractive din Grecia, comparativ cu alte tari. Totusi, instabilitatea politica este folosita ca argument de catre cumparatorii care incearca sa obtina preturi mai avantajoase.

Oferta nu este o problema, estimandu-se ca pana la 50 de insule private sunt la vanzare in Grecia, iar birocratia este mult mai mica in cazul achizitiei unei insule private, comparativ cu cele detinute de stat.

In ultimele cateva luni a avut loc o crestere semnificativa a ofertei, intrucat tot mai multi proprietari, multi dintre ei mostenitori, isi dau seama ca nu isi permit sa plateasca taxele aferente, mai ales dupa introducerea unei taxe unice pe proprietati.

In plus, noi prevederi, care ofera drept de rezidenta de cinci ani pentru persoane din afara UE care cumpara proprietati in valoare de cel putin 250.000 de euro a deschis mai mult piata pentru cumparatori bogati arabi, chinezi si rusi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here