Bojdeuca lui Creangă intră în reabilitare

0
63

Consiliul Județean a semnat astăzi contractul de achiziție publică a lucrărilor de construcții pentru reabilitarea Ansamblului Muzeal „Ion Creangă”. Restaurarea Bojdeucii din Țicău face parte din proiectul “Călător pe Meridiane Culturale”, implementat de Consiliul Județean Iași, alături de  Consiliul Raional Fălești și Primăria Orașului Fălești, în calitate de parteneri.

Câștigătorul licitației este SC IASICON SA, iar valoarea contractului este de 2.679.012,90  lei fără TVA. Finanțarea a fost obținută prin Programul Operațional Comun România – Republica Moldova – proiecte HARD, Obiectivul Tematic 3 – Pentru promovarea culturii locale și protejarea patrimoniului istoric.

“După Casa Dosoftei și Casa Muzeelor, avem acum posibilitatea de a restaura și reabilita Complexul Muzeal „Ion Creangă”. Elementele de restaurare sunt foarte bine definite în proiect și sperăm ca în perioada execuției lucrărilor, împreună cu proiectanții, să găsim cele mai bune soluții pentru ca acest obiectiv să fie predat la timp”, a afirmat Gheorghe Băian, director tehnic al SC Iasicon SA.

Durata contractului este de 18 luni de la data de începere a lucrărilor. Acestea presupun atât  restaurarea Bojdeucii, cât și reabilitarea și modernizarea clădirii muzeului, refacerea amfiteatrului și accesului  pietonal, reamenajarea spațiului verde și refacerea sistemului de iluminat.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here