Premiera locala- prezentarea autobuzului cu hidrogen de la Solaris în Iași

0
73

Solaris Bus & Coach, lider european în producția de vehicule electrice pentru transport public, prezintă în premieră în România autobuzul pentru transport în comun Urbino 12 cu hidrogen, în cadrul unui tur național. Joi, 4 noiembrie, începând cu ora 11:00, autobuzul va fi prezentat în municipiul Iași, la autobaza CTP Iași din str. Tudor Vladimirescu.
Autobuzul cu hidrogen reprezintă viitorul domeniului transportului public ecologic la nivel european și mondial, iar Solaris este prima companie care a început producția în masă pentru acest tip de vehicul.

Despre Solaris Bus & Coach
Solaris Bus & Coach SA este unul dintre cei mari producători din Europa de autobuze și troleibuze. În cei 25 de ani de existență, compania a produs peste 20.000 de vehicule folosite în transportul public din sute de orașe europene. În prezent, Solaris este lider de piață pe segmentul de e-mobilitate în transportul public, grație gamei sale largi de troleibuze, autobuze electrice cu acumulator și autobuze hibrid livrate. În septembrie 2018, Solaris Bus & Coach s-a alăturat grupului spaniol CAF.
În prezent, peste 300 de vehicule Solaris sunt folosite în transportul în comun din orașele: Craiova, Cluj-Napoca, Pitești, Brașov, Satu Mare, Galați, Baia Mare, Oradea, Mediaș și Târgu Jiu, vehiculele electrice și hibrid fiind preponderente. De asemenea, peste 170 de vehicule ecologice urmează să fie livrare în următoarele 12 luni către diferite municipalități din România.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here