Bolnavii de COVID mor în ambulante și pe targile din ATI, responsabilii sanitari întârzie deschiderea spitalului de la Letcani. “Nu avem încă oxigen”.

0
72

Anunțat a se deschide în cursul acestei zile, spitalul mobil de la Letcani rămâne blocat într. o letargie criminala. Operationalizarea acestuia va întârzia și de asta data din cauza faptului ca nu a fost instalat…stocatorul de oxigen
La unitatea de la Letcani se fac in continuare eforturi pentru a fi deschisă. Problema este că nu avem o soluție alternativă pentru oxigen, deoarece nu a fost instalat încă stocatorul de oxigen, iar o soluție cu tuburi nu este posibilă pentru că nu sunt suficiente tuburi, dat fiind consumul imens de oxigen in toate spitalele care tratează pacienți COVID. In funcție de viteza cu care firma va instala stocatorul vom avea și o altă alternativă pentru terapie cu oxigen si se vor putea interna primii pacienti ”, a declarat Vasile Cepoi, directorul DSP Iasi.
Aceasta realitate se suprapune peste o situatie de-a dreptul dramatica care se consuma de cateva zie si nopti in curtile si sectiile ATI ale spitalelor Sf. Spiridon si Infectioase, cu bolnavi care sunt internati de-a dreptul in ambulante, acolo unde isi fac nevoile si unde chiar isi gasesc sfarsitul, ori pe targile din ATI.
Dimineața, în aplicație, toate locurile erau ocupate. Erau doar locuri suplimentare pe tărgi, deci pacienți care stateau in ATI pe tărgi, deci peste numărul de locuri normal care există în secție. La unitatea de primire urgențe de asemenea toate locurile cu oxigen sunt ocupate”, a conchis Vasile Cepoi.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here