Bruce Willis a fost diagnosticat cu dementa, a anunțat familia actorului

0
172

Actorul american Bruce Willis suferă de demență frontotemporală, a anunțat familia acestuia pe rețelele sociale, conform BBC. Într-un mesaj publicat pe rețeaua socială Instagram, familia celebrului actor a transmis că este „o ușurare să avem, într-un final, un diagnostic clar”.
În primăvara lui 2022, Bruce Willis fusese diagnosticat cu afazie, o boală neurodegenerativă care provoacă probleme ale vorbirii. Boala a avansat, iar actorul a putut fi diagnosticat mai clar, a precizat familia. Bruce Willis are 67 de ani și o carieră artistică extraordinară în spate, fiind cunoscut pentru o mulțime de roluri în filme de acțiune, cel mai celebru fiind cel din seria de filme Die Hard, în care l-a interpretat pe John McClane, începând din 1988 și până în 2013. Familia lui Willis transmite că speră că atenția media va duce la o recunoaștere crescută a acestei boli și la eforturi pentru tratarea ei. „Bruce și-a folosit mereu vocea pentru a-i ajuta pe alții și pentru a ajuta la conștientizarea unor probleme importante, și în public dar și în privat. Știm în inimile noastre că dacă ar putea astăzi să o facă, ar încerca să aducă această boală debilitantă în atenția lumii și ar încerca să creeze o conexiune cu cei care se confruntă cu ea”. Mesajul a fost semnat de soția sa, Emma Heming, cele două fiice și de fosta soție, Demi Moore, și cele trei fiice pe care le are cu ea. Demența frontotemporală este o formă mai rară a bolii care declanșează probleme de comportament și vorbire. Printre simptome se numără și dificultăți de mișcare, pierderea controlului funcțiilor fiziologice de urinare sau defecare și slăbiciune musculară.
Bruce Willis a debutat ca actor în prima parte a anilor 1980, când a interpretat roluri secundare în mai multe filme, inclusiv în producţia „The Verdict”, regizată de Sidney Lumet. Cariera lui a cunoscut o ascensiune explozivă în a doua jumătate a acelui deceniu datorită rolului principal din serialul „Moonlighting”, produs de postul ABC şi în care a jucat alături de Cybill Shepherd, precum şi interpretării poliţistului John McLane în filmul de acţiune „Die Hard” din 1988, care i-a oferit starului american primul rol principal într-o franciză majoră, după ce pelicula originală a avut parte de două continuări în anii 1990.
Într-o carieră interpretativă de patru decenii, filmele sale au obţinut încasări cumulate de peste 5 miliarde de dolari. Printre celelalte producţii de succes din filmografia starului hollywoodian se află pelicule precum „The Last Boy Scout” (1991), „Pulp Fiction” (1994), „12 Monkeys” (1995), „Last Man Standing” (1996), „The Fifth Element” (1997), „Armageddon” (1998), „The Sixth Sense” (1999), „Hart’s War” (2002), „Tears of the Sun” (2003), „Hostage” (2005), „Lucky Number Slevin” (2006), „Surrogates” (2009), „Moonrise Kingdom” (2012), „Rock the Kasbah” (2015) şi „Motherless Brooklyn” (2019). Bruce Willis a fost nominalizat de cinci ori la Globul de Aur, câştigând un premiu pentru rolul din serialul „Moonlighting”, şi de trei ori la premiile Primetime Emmy, obţinând două trofee pentru rolurile din „Moonlighting” şi „Friends”. A fost recompensat şi cu o stea pe Hollywood Walk of Fame în anul 2006. Editor : Adrian Dumitru Etichete: actori dementa boli neurodegenerative bruce willis
.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here