Cadre didactice din cadrul Universității de Științele Vieții ,,Ion Ionescu de la Brad’’ Iași vor juriza online la VINARIUM 2021

0
70

Reputați specialiști în oenologie de la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (fosta USAMV) vor juriza peste 1200 de probe de vin, alături de 48 de jurați din 13 țări, în cadrul unui concurs internațional, organizat online. Începând de joi, 27 mai 2021, timp de trei zile, jurați internaționali din diferite țări, vor participa online la VINARIUM 2021 – cel mai important Concurs Internațional de Vinuri din Europa de Est. De la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad”, participă prof. univ. dr. Valeriu V. COTEA, în calitate de președinte de comisie și șef lucr. dr. Cintia COLIBABA, ca membru în comisie.

Aflat la cea de a XVIII-a ediție, concursul este organizat în conformitate cu normele concursurilor internaționale de vinuri elaborate de Organizația Internațională a Viei și Vinului (OIV), iar aprecierea probelor va fi făcută de un juriu internațional ai cărui membri sunt recunoscuți prin experiența și profesionalismul lor. Pentru comunicare live se va folosi platforma ZOOM, iar evaluarea propriu-zisă se va face folosind aplicația de Jurizare online, pusă la dispoziție de organizatori.

”În cadrul competiției, se vor degusta și evalua 1236 de probe. Vor participa 48 de jurați din 13 țări precum SUA, Olanda, Croația, Chile, Italia și Cipru. La Iași, la Facultatea de Horticultură a USV vor ajunge aproximativ 300 de probe, etichetate și secretizate conform regulamentului concursului. În cadrul unui astfel de concurs, toți membrii juriului păstrează o atitudine neutră față de probele degustate, astfel încât, chiar și online, să nu ne influențăm reciproc. Fiecare comisie va degusta un număr de aproximativ 50 probe/zi. Rezultatele concursului vor fi făcute publice pe data de 4 iunie”, a punctat șef lucr. dr. Cintia COLIBABA, jurat în cadrul concursului și cadru didactic la Facultatea de Horticultură a USV Iași.

Aida POPA

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here