Cafeneaua Piata Unirii – 150 de persoane la intretinere, sute de metri cubi de apă consumati pe luna si vecini care migreaza

0
76

Monopolul Cafenelei Piata Unirii pe zona centrala a Iasului inseamna un subsol de cateva sute de metri patrati si doua „apartamente sociale” intr-unul, inchiriate de la DAPPP pe un pret modic, la primul etaj al blocului la subsolul caruia functioneaza cafeneaua. Practic, la acest moment, administratorii Cafenelei Piaţa Unirii figurează cu 3 poziţii la nivelul Asociaţiei de Proprietari din Piaţa Unirii, respectiv un spatiu de la 39 mp, trecut pe SC Antrepriza Lucrari si Arte SRL, cu 2 persoane la intretinere, un spatiu de 224 mp la care figureaza 150 de persoane la intretinere, cu datorii la apa rece de 3.920 lei si un total de plata la intretinere de 39.087 lei, la care se mai adauga un spatiu de 226 mp, cu un total de 9.900 lei la intretinere. Ultimele doua spatii, aflate in proprietatea Primariei, figureza pe SC Micul Verde, societatea care administreaza cafeneaua.cafenea (1)

Nu este vorba de calcul pe metru pătrat. Preşedintele asociaţiei a dat ca număr de persoane. Cele 150 de persoane trecute la întreţinere sunt atat angajaţi, cat si alte persoane care folosesc apa, respectiv clienţi care frecventează subsolul de la Cafeanua Piaţa Unirii. Sunt clienţii şi salariaţii acestei cafenele. Ei plătesc eşalonat, dar le vine foarte mult pe lună. Ajung la costuri curente pe lună de 70-80 de milioane de lei vechi.  In afara cafenelei care are peste 500 de metri patrati, ei mai au un apartament in care au birourile, dar care este trecut pe Antreprinza, au susţinut reprezentanţii asociaţiei de proprietari.

Amnezia persoanelor cheie din Primarie

La randul ei, fosta sefa a Directiei de Administrare a Patrimoniului Public si Privat (DAPPP), cea care a girat inchirierea acestor spatii catre cafeneaua la care se speculeaza ca ar avea actiuni si primarul Iasului, da din colt in colt.

„E vorba doar de un singur apartament”, a sustinut aceasta, facand referire la afirmatiile vecinilor potrivit carora apartamentul de 36 de metri patrati ar fi de fapt….doua apartamente...”Probabil că Micul Verde are spaţiile alea preluate de la SC Fotbal. Ele sunt proprietatea Primăriei, date la SC Fotbal ca şi acţiuni, dar noi, DAPPP, am declarat la Fisc că suntem proprietari. Acolo, Micul Verde are două contracte. Sunt spaţii cu altă destinaţie. SC Fotbal a făcut procedurile. Eu aştept hotărârea ca să o comunic la SC Fotbal, ei să aprobe prin AGA, adică să ia cunoştinţă de hotărârea proprietarului de a-şi retrage patrimoniul de acolo, asta pe fondul dizolvării societăţii”, a declarat Letiţia Palaga.cafenea

Migratia vecinilor

Un alt aspect acuzat de vecini este zgomotul infernat pe care il face aparatul de ventilatie montat pe fatada blocului, deasupra intrarii de serviciu in cafenea.

Este ventilatorul care permite aerisirea cafenelei si, mai ales acu de cand s-a incalzit vremea, este folosit din ce in ce mai des. Face un zgomot asurzitor, de zici ca trece tancul prin Piata Unirii, motiv din cauza caruia, o vecina de la etajul doi a vandut apartamentul si s-a mutat in alta parte, iar un alt vecin a inchiriat apartamentul si a plecat la tara”, ne-a spus un vecin.

In ciuda incercarilor reporterilor AgoraPress de a obtine un punct de vedere din partea administratorilor cafenelei, acest lucru a fost imposibil. Alex Costea, liderul grupului de asociati ai localului, caruia i-am transmis care sunt datele problemei, a refuzat sa ofere un raspuns.

Radu SEICARU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here