Camera de Comerţ anunţă un nou eveniment dedicat eficienţei energetice

0
51

Camera de Comert şi Industrie Iaşi, în calitate de partener-suport al ENERGYNOMICS.RO, anunţă organizarea la Iaşi a unui eveniment dedicat eficienţei energetice, intitulat: „Acţiuni pentru un consum sustenabil de energie”.

Evenimentul se va desfăşura marţi, 25 aprilie a.c., în cadrul Palas Congress Hall – Sala Rossini şi îşi propune să crească nivelul de conștientizare şi de înţelegere asupra a ceea ce este şi a modului în care se poate îmbunătăţi eficiența energetică. Firmele interesate şi consumatorii finali, inclusiv autorităţile publice locale, vor beneficia de informaţii la zi cu privire la beneficiile reale şi tangibile ale reducerii consumului de energie.

La eveniment au fost invitaţi peste 100 de experţi din sectorul energetic, factori de decizie din autorităţile publice, precum şi din companii – de la start-up-uri şi până la întreprinderi mari – care se vor angrena într-un dialog deschis pe subiecte precum: legislaţia şi reglementările privind eficienţa energetică, finanţarea pentru proiecte de eficienţă energetică şi sprijin pentru autorităţile publice şi IMM-uri.

Printre temele abordate, se numără:
– Servicii energetice: prevederile legale şi soluţii pentru stimularea pieţei serviciilor energetice, echilibrare şi flexibilitate energetică;
– Informarea consumatorilor: aspect vital în promovarea eficienţei energetice;
– Centrale termice şi încălzire: evaluarea potenţialului de creştere a eficienţei în cogenerare şi încălzire centralizată;
– Obligaţii, audituri şi monitorizare: opţiuni de implementare şi probleme privind monitorizarea;
– Planuri de acţiune naţionale pentru eficienţă energetică: mobilitatea electrică, iniţiative locale.

Speakeri invitaţi: Mihai Chirica (primarul Municipiului Iaşi), Nicolae Dordea (manager în cadrul ENGIE România), Cătălin Marius Lepinzean (manager în cadrul Phoenix Contact), Nicoleta Ion (din cadrul Enero) şi Cristian Sîrbu (director regional Eximbank).

Participarea la eveniment este gratuită, dar condiţionată de confirmare prealabilă.

Persoanele interesate sunt îndemnate să se înscrie urmând linkul postat pe www.cciasi.ro sau direct pe acest link. Acest eveniment face parte din campania de comunicare „Eficienţă energetică pentru rezultate care contează”, care va continua la Cluj-Napoca (18 mai) şi Timişoara (22 iunie). Evenimentul este recomandat inclusiv de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) şi este organizat în cadrul proiectului Start2Act, finanţat prin Programul de cercetare al Uniunii Europene ORIZONT 2020.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 18 = 27