Caminul Salubris va fi demolat pentru a se construi blocuri ANL. Peste 14 familii cu datorii vor ajunge in strada

0
67

Inca un camin fantoma va fi sters de pe harta Iasului. In locul acestuia vor fi construite blocuri ANL

Un numar de 23 de familii care locuiesc in prezent in caminul Salubris din Metalurgie vor fi evacuate. Noua dintre acestea, care sunt cu plata la zi, vor fi recazate in alte camine sociale, in timp ce diferenta de 14 familii va trebuie sa faca dovada platii debitelor, pentru a putea beneficia de clementa din partea Primariei si respectiv de o recazare. Aceasta situatie vine pe fondul unei decizii a administratiei iesene, de a demola caminul ce a apartinut societatii de salubrizare a orasului. In locul acestuia ar urma sa fie extinsa reteaua de locuinte ANL din zona Gradinari

Cei vor plati vor putea fi relocati, iar cei care au datorii nu vor primi nici repartitie. Sunt 23 de familii in acel camin, din care doar 9 au plata la zi. Dupa cum s-a dovedit, de la instiintarea facuta de noi, au inceput sa vina sa isi achite datoriile, de frica sa nu ajunga in strada. Acel camin a fost al Salubrisului, dar a fost preluat de Directia de Exploatare a Patrimoniului si putem sa scapam de el. Practic, vrem sa starpim acel focar de infectie, pentru ca acest camin este un al doilea M2. Deoarece este al nostru in totalitate, vom putea sa facem acest lucru mult mai usor, iar in locul lui sa construim locuinte ANL. Cei care sunt la zi cu plata vor fi relocati in caminele din Canta si Tudor Vladimirescu. In Canta vor mai fi eliberate cateva camere in urma evacuarilor, iar in Tudor Vladimirescu avem un etaj liber pe care il tineam pentru relocarea chiriasilor de pe Cuza Voda, pe care urmeaza sa-si scoatem din acele case nationalizate, in vederea reabilitarii lor”, ne-a declarat un oficial al Primariei Iasi.

Decizia municipalitatii nu este vazuta cu ochi buni de marea parte a chiriasilor acestui camin, acestia anuntand tot felul de masuri extreme de protest, de la urcarea pe sediul Primariei si pana la greva foamei.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

45 − 38 =