Campaniile umanitare AgoraPress! Cadouri de vacanta pentru 20 de copii din familii sarace ale judetul Iasi

0
104

AgoraPress continua seria de campanii umanitare destinate copiilor proveniti din familii defavorizate. Recent, cu ajutorul Fundatiei Terramold, AgoraPress a ajuns la cateva familiile vizate in campania „O vacanta dulce pentru copii din familii sarace”. Parte dintre copiii care au beneficiat de pachete cu dulciuri, alimente si obiecte de igiena personala, nu au iesit niciodata din localitatile de bastina, provin din familii sarace sau din case de copii.

Familia G. Gabriela din Jigoreni este formata din 7 membri. Cei 5 copii, dintre care 3 fete de liceu, un baiat de 8 ani si altul de 1 an. Intreaga familie traieste doar din alocatiile copiilor. Tatal, care lucreaza cu ziua prin sat, se afla internat in spital cu tumoare renala.

Intr-o alta casa, in Tansa, i-am gasit pe Radu si pe Denisa. Sunt doi frati abandonati de mama, in maternitate. In urma cu 12 ani, o sateanca cu doi copii l-a luat in asistenta maternala pe Radu. Cand a auzit ca baiatul mai are o sora abandonata in casa de copii, a facut tot posibilul sa o gaseasca si cei doi frati sa fie impreuna, sub acoperisul casei ei. Acum se gandeste sa-i adopte pe amandoi.

Ii are in asistenta maternala de foarte multi ani si nu mai vrea sa ii dea inapoi statului. S-a atasat atat de mult de ei, incat ii considera copii ei si, de cativa ani, se lupta sa ii adopte pe amandoi. Ia doar o mie de lei pentru ambii copii, da ii ingrijeste ca pe copii ei.”, spun vecinii care au numai cuvinte de lauda la adresa mamei si a copiilor.

Un caz mai special este cel al familiei Gradinaru I.  din Schitu Stavnic. Cei trei copii ai familiei sunt singurii care aduc un ban in casa, prin alocatiile pe care le primesc. Ambii parinti sunt alcoolici si nu pot gestiona in cele mai bune conditii educatia si interesul primar al propriilor copii. Familia locuieste in niste conditii foarte precare, casa din chirpici nefiind racordata la nicio utilitate. Mai mult, in fiecare an, odata cu venirea sezonului rece, membrii familiei sunt nevoiti sa carpeasca gaurile din casa cu lut si balega pentru a nu ingheta de frig.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

80 − = 70